Pompoenstamppot met zoete aardappel

Pompoenstamppot met zoete aardappel

Pompoen is een echte herfst- en wintergroente. Je kunt er alle kanten mee op. Denk aan soep, geroosterd in de oven of verwerkt in een (gezonde) winterse stamppot voor na een heerlijke wandeling.


Ingrediënten

  • 1 pompoen (ongeschild en zonder pitten)
  • 300 gram wortel
  • 300 gram zoete aardappel
  • verse munt
  • groentebouillon
  • sambal (naar smaak doseren)
  • stukje vlees of alternatief


Bereidingswijze
Snijd alle groente in blokjes en kook ze gezamenlijk in een grote pan ongeveer en halfuur in de bouillon. Als alles lekker zacht is (ook het vel van de pompoen), giet het geheel dan af en bewaar het kookvocht. Stamp het geheel door elkaar en voeg eventueel nog wat kookvocht toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met vers gesneden munt, peper en zout. Je kunt deze zoete aardappel wat meer pit geven door er een fijngesneden pepertje of een klein beetje sambal doorheen te mengen.

Meer lezen over stamppotten, lees dan ons blog over stamppotten en wandelen.



Bron: www.margriet.nl, Stamppot zonder aardappelen
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden