Op werkdagen vóór 16.00 uur besteld, volgende dag in huis
14 dagen recht op retour
Betaal snel en veilig
Ruim assortiment

Wat je moet weten over het ZIKA-virus

Wat je moet weten over het ZIKA-virus

Afgelopen weken is er uitzonderlijk veel aandacht in de media geweest voor het Zika-virus. Dit zorgt wereldwijd voor bezorgdheid. En terecht, want het risico voor de gezondheid is niet gering.

Hierbij een aantal belangrijke antwoorden op interessante Zika-vragen met daarbij tips om je op de beste manier te beschermen tegen het virus.

Zika, wat is het?
Bij ongeveer 25 procent van de mensen die Zika oplopen zullen symptomen zich ontwikkelen. Deze treden na ongeveer 2 tot 7 dagen na besmetting op en duren enkele dagen. Symptomen zijn onder andere lichte koorts, hoofd- en gewrichtspijn en huiduitslag. Bij baby's kan Zika leiden tot het Guillain-Barré syndroom of microcefalie. Het virus wordt, net als bijvoorbeeld Dengue en Malaria, overgebracht door muggen. De mug is van de Aedes-soort, komt ook voor in stedelijke gebieden en is, in tegenstelling tot ondere muggen, vooral overdag actief. Helaas is er tot op heden geen vaccin beschikbaar.

Waar komt het virus voor?
Volgens Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) komt Zika voor in Barbados, Bolivia, Brazilië, Colombia, de Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Frans-Guyana, Guadeloupe, Guatemala, Guyana, Haïti, Honduras, Martinique, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Puerto Rico, Sint Maarten, Suriname, de Amerikaanse Maagdeneilanden, Venezuela.

Wat betekent het voor reislustige wandelaars?
Ongeacht het Zika-virus is het altijd aan te raden om vooraf informatie in te winnen over de gezondheidsrisico's van een minder bekende bestemming. In geval van Zika is dit dan ook zeker het advies. Maak een weloverwogen beslissing over het wel of niet doorzetten van reisplannen. Ga je toch naar een Zika-gebied en of naar naar gebieden met een verhoogd infectierisico? Neem dan de nodige voorzorgsmaatregelen om gezond weer thuis te komen.

Hoe bescherm je jezelf tegen Zika?
In de basis is bescherming tegen Zika simpel: geen beet, is geen Zika. Bescherming tegen beten is dan ook een must.
- Laat water niet stil staan. Laat het weglopen en vermijd stilstaand water. 
- Laat je niet bijten:
     - Draag insectwerende kleding (geïmpregneerde met bijvoorbeeld HHL Vital Protection Technology) en sokken
     - Mocht er onbedekte huid zijn, breng dan een extra insectwerende middel aan
     - Slaap onder een geïmpregneerde klamboe 


Wil je jezelf gemakkelijk goed beschermen tegen contact met muggen en daarmee het risico op beten en ziektes drastisch verminderen? Dan kan dat met de anti-insectcollectie van Life-Line. Deze collectie bestaat uit een ruim assortiment aan kleding voor dames en heren. Denk aan (afrits)broeken, shorts, T-shirts en blouses. Allemaal geïmpregneerd met de HHL Vital Protection Technology, wat de landingen van insecten, zoals muggen en teken, voorkomt en daarmee het risico op beten en bijvoorbeeld een virus als Zika sterk vermindert. Neem eens een kijkje in de anti-insect collectie van Life-Line of vraag er naar bij een Life-Line retailer. Houd er wel rekening mee dat onze anti-insectcollectie niet bij elke retailer verkrijgbaar is.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Op werkdagen vóór 16.00 uur besteld, volgende dag in huis
14 dagen recht op retour
Betaal snel en veilig
Ruim assortiment