Op werkdagen vóór 16.00 uur besteld, volgende dag in huis
Gratis verzending & retour met 14 dagen bedenktijd
Betaal snel en veilig
Ruim assortiment

Hoe werkt Anti-Insect kleding?

Producten met Anti-Insect werking zijn geïmpregneerd met HHL Vital Protection Technology. Dat is een revolutionair en langdurig anti-insectmiddel dat door zijn geur (die door de mens niet wordt waargenomen) landingen van insecten aanzienlijk reduceert (tot 90%). Doordat er minder insecten op je landen, heb je veel minder kans op pijnlijke en jeukende insectenbeten of steken. Daarmee reduceer je ook het risico op ziektes die b.v. door teek of mug worden overgedragen (Lyme, Malaria, Dengue etc.). Het impregneermiddel is milieuvriendelijk, het heeft geen voelbaar effect op het materiaal en beïnvloedt het ademend vermogen van je kleding niet. Het werkt zelfs nog na vele wasbeurten en biedt daarmee een ideale, langdurige bescherming (vanaf minimaal 40 wasbeurten begint de werking langzaam af te nemen.
 

Welke voordelen biedt het mij?

Anti-Insect

Producten uit de anti-insect collectie bieden een uitstekende bescherming tegen een groot aantal insecten, zoals: muggen, teken, vliegen, dazen, wespen, luizen, vlooien, spinnen en mieren. Door de impregnatie van de kleding komen er minder insecten op je af en verklein je het risico op insectenbeten of steken en daarmee verminder je ook het risico op ziektes die via insecten worden overgedragen.

Anti-Micro

Producten die met HHL Vital Protection geïmpregneerd zijn, bieden ook bescherming tegen de groei van verschillende micro-organismen die geuren (o.a. transpiratie), vlekken, slijtage en verkleuring veroorzaken. Je kledingstuk gaat daardoor langer mee en het blijft ook langer fris. In sommige gevallen kunnen micro-organismen ook de oorzaak zijn van allergieën en astma en ook daar ben je door de impregneerlaag dus beter tegen beschermd. 

UPF 50+

Producten uit de anti-insect collectie hebben ook allemaal de zonbescherming UPF50+: dat betekent dat slechts 1/50e van de Uv-straling door de stof de huid bereikt. 99% van de Uv-straling komt dus niet door de stof heen. Dat is de hoogst  mogelijke beschermende factor tegen UV straling. Je bent beschermt zowel tegen UVA stralen (kunnen een snellere veroudering van de huid veroorzaken) als ook tegen UVB stralen (kunnen zonnebrand veroorzaken en de kans op het ontstaan van melanomen (huidkanker) verhogen).

Hoe herken ik een product met Anti-Insect werking?

Het grootste deel van onze anti-insect collectie is behandeld met HHL Vital Protection Technology. Bij alle producten die deze impregneerlaag hebben, vermelden wij duidelijk dit logo:
 
Life-Line Vital protection HHL  

Daarnaast vermelden wij in de productomschrijving altijd alle functies die een product heeft. Staat er anti-insect bij, dan heeft dat kledingstuk dus de hier omschreven anti-insect werking.

Kijk ook altijd onder de categorie SALE, artikelen in deze categorie komen niet in het normale assortiment voor!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Op werkdagen vóór 16.00 uur besteld, volgende dag in huis
Gratis verzending & retour met 14 dagen bedenktijd
Betaal snel en veilig
Ruim assortiment