Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

De juiste backpack voor jouw outdoor activiteit

  • Posted on
  • By Anouk
  • 0
De juiste backpack voor jouw outdoor activiteit

De zoektocht naar de perfecte rugzak kan lang duren. Daarom geven we je in deze blog wat handvaten waarop je de keuze baseren. Backpacks zijn ontzettend handig wanneer je een dagje weg bent en de natuur ingaat. Rugzakken verschillen in inhoud en vorm. Waar ben jij naar op zoek?

Of je nu gaat wandelen, fietsen of backpacken: voor iedere outdoor activiteit bestaat er een passende rugzak die je kunt vullen met alle benodigdheden onderweg. De zoektocht naar de perfecte rugzak kan lang duren. Daarom geven we je in deze blog wat handvaten waarop je de keuze baseren. Backpacks zijn ontzettend handig wanneer je een dagje weg bent en de natuur ingaat. Rugzakken verschillen in inhoud en vorm. Waar ben jij naar op zoek? Ga je voor een kleine rugzak of juist een grote rugzak? Bekijk welke rugtas wordt aangeraden voor welke outdoor activiteit. 

Vind de juiste grootte van de rugzak

Waar ga hem voor gebruiken en hoeveel wil je in de rugzak meenemen? Ga je de rugzak gebruiken voor een wandeling? Of moet de rugzak ruim genoeg zijn voor de trekkingtour of grote rondreis? Voor iedere outdoor activiteit is er een geschikte backpack te vinden. Denk aan het volume van je uitrusting. We hebben rugzakken ingedeeld in drie formaten. Houd rekening met: de maximale draaglast, het materiaal, de afwerking en lichaamsgewicht van de drager.


Kleine backpacks

  • Tot 10L backpacks (maximaal 5 kilo)

Backpacks tot 10 L zijn het geschikt voor korte fietstours, een stukje hardlopen of wanneer je op citytrip gaat. In een rugzak van 10 L gaat maximaal 5 kg aan gewicht.

  • 15-20 L backpacks (maximaal 7 kilo)

Backpacks van 15-20 L zijn het geschikt voor een dagje wandelen, een dagje fietsen en wintersport. In een rugzak van 15 tot 20 L gaat maximaal 7 kg aan gewicht.

 

 

 

Middelgrote backpacks

  • 20-25 L backpacks (maximaal 8 kilo)

Backpacks van 20-25 L zijn het geschikt voor een dagtours, denk aan een lange wandeling of een lange fietstocht. In een rugzak van 20 tot 25 L gaat maximaal 8 kg aan gewicht.

  • 25-30 L backpacks (maximaal 10 kilo)

Backpacks van 25-30 L zijn het geschikt voor een tweedaagse wandeltocht of als schooltas erg geschikt. In een rugzak van 25-30 L gaat maximaal 10 kg.
Grote backpacks

  • 35-45 L backpacks (maximaal 12 kilo)

Backpacks van 35-45 L zijn het geschikt voor een meerdaagse tours, zoals wandeltours, hiking, klimtours, skitours etc. In een rugzak van 35-45 liter gaat maximaal 12 kg aan gewicht.


  • 45-65 L backpacks (maximaal 18 kilo)

Backpacks van 45-65 L zijn het geschikt wanneer je gaat reizen, backpacken of een uitgebreide trackingtour gaat doen. In een rugzak van 45-65 liter gaat maximaal 18 kg aan gewicht.

  • 65 L backpacks (maximaal 25 kilo)

Backpacks van 65 L zijn het geschikt voor trekingtours, grote rondreizen en expedities. In een rugzak van 65 liter gaat maximaal 25 kg aan gewicht.

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-