Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Fit blijven door te wandelen

Fit blijven door te wandelen

Over het algemeen is bekend dat wandelen voor niemand slecht is. Onder andere je hart, bloeddruk, spieren en geheugen zullen je dankbaar zijn. Vooral in de tijd waarin we nu leven waar de sportscholen dicht zitten en we grotendeels vanuit huis werkzaam zijn. Is het heerlijk om even een frisse neus te halen en je dure sportschool abonnement in te ruilen voor een goed stel wandelschoenen!

Waar wandelen allemaal goed voor is

Fit worden wordt een stuk simpeler wanneer je begint met wandelen. Het is bovendien gratis, net zo effectief als fanatiek sporten én heb je minder kans op blessures. Het is aan te raden om minimaal 30 minuten aaneengesloten te wandelen. Dit is de tijd die nodig is om je immuunsysteem op gang te helpen. Wat weer zorgt voor een verhoogde weerstand. Om je conditie te verbeteren moet je en tempo halen dat rond de 6 tot 7 kilometer per uur ligt. Genoeg redenen dus om je wandelschoenen uit de kast te trekken en de deur uit te gaan!

 

Calorieën verliezen met een interval wandeling

Ben je al een tijdje bezig met wandelen en merk je dat je met gemak een rondje wandelt? Probeer dan om wat fanatieker te bewegen en maak van je wandeltocht een echte wandelworkout. Let hierbij goed op je houding: je hoofd omhoog, schouders ontspannen en een licht aan gespannen buik. Je zult merken dat een goede houding zorgt voor betere resultaten en blessures voorkomt. Naast een goede houding, kun je ervoor kiezen om intervals in te lassen tijdens uw wandelroute. Dit doe je door bijvoorbeeld één minuut te snelwandelen en vervolgens één minuut op een gemiddelde snelheid te wandelen. Wanneer je dit steeds afwisselt heb je je eigen intervaltraining opgezet. Er zijn meerdere intervaltrainingen online te vinden, zoek van te voren uit wat goed bij jou past.

 

Houd je prestaties bij!

Een hulpmiddel die je kunt inschakelen om je beweging in de gaten te houden is een stappenteller. Hiervoor kun je een horloge aanschaffen of installeer een handige app op je telefoon. Op deze manier kun je gemakkelijk doelen opstellen voor jezelf en werk je daar naar toe. Denk bijvoorbeeld aan de 10.000 stappen challenge, hierbij moet je zoals de naam al zegt, 10.000 stappen op een dag zetten. Durf jij de uitdaging aan te gaan?

 

Wandelen in de natuur

Het frisse van de natuur kan een mens zeer gelukkig maken. Zeker in het voorjaar, wanneer je kunt genieten van de koeien die in de wei grazen. De bloemen, die in tal van verschillende kleuren, in bloei staan. Plus je komt op plekken waar je nog nooit eerder bent geweest. Probeer eens een lange wandeltocht of een klompenpad. Bovendien wordt wandelen vaak aangeraden bij enkele ziektebeelden. Of je nu last hebt van je hart, lijdt aan een depressie of angstig bent. Wandelen kan je helpen bij een gezonde geest. Door te wandelen krijg je namelijk een betere nachtrust doordat je hoofd leeg is.

 

Doorbreek een lange werkdag

Ga eropuit! Zeker voor mensen die een hele dag achter een computerscherm zitten is het aan te raden om tijdens de lunchpauze een wandeling te maken. Op deze manier kom je aan genoeg dagelijkse beweging en zet je je gedachten even af van het werk. Bovendien verhoogd wandelen je weerstand en kun je gezellig bijkletsen met een collega. Kortom, genoeg redenen om je lunch tijdens een blokje om te nuttigen!

 

De juiste wandelkleding

Heb je het wandelen onder de knie en kun je er geen genoeg van krijgen? Denk dan eens na over de juiste outfit waarmee je langere wandeltochten kunt trotseren. Je wilt natuurlijk zo comfortabel mogelijk kunnen genieten van de wandelroute. Goede wandelkleding maakt jouw activiteit een stuk comfortabeler. Hierin voel je je vrij en kan je makkelijker bewegen. Ook is het handig, als je in een plensbui wandelt, dat de kleding sneldrogend is. Ga je voor een langere tijd op pad, bekijk dan de wandelaccessoires van LifeLine. Ga goed voorbereid 

Alle tips nog even op een rijtje:

 

  • Zorg voor een goed trainingsschema, bij wandelen heb je minder kans op blessures; maar ongetraind lange tochten lopen zal niemand goed doen;
  • Loop rechtop en ontspannen en loop een tempo dat je makkelijk kunt volhouden;
  • Laat je armen soepel meebewegen;
  • Houd je prestaties bij met een stappenteller of een handige app;
  • Maak je route gezellig door muziek te luisteren of samen met iemand te gaan, zo houdt je het langer vol;
  • Zorg voor comfortabele wandelkleren zoals een warm fleecevest of een handige afritsbroek;
  • Vergeet niet te genieten van al het moois om je heen en neem je rustmomenten waar nodig!

 

Heb jij nog tips hoe je fit blijft door of tijdens het wandelen? Laat ze achter in de reacties!

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-