Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Top 10 klompenpaden

Top 10 klompenpaden

Lekker struinen door de weilanden, kleine dorpjes ontdekken, genieten van een kopje koffie en dat allemaal in de frisse lucht. Een klompenpad brengt je op plekken waar je doorgaans minder snel zou komen. Klompenpaden zijn lokale wandelroutes door het boerenland en op landgoederen, inmiddels zijn er in Nederland meer dan 100 routes uitgezet. De paden verschillen van 3 kilometer tot maar liefst 27 kilometer, voor de echte fanatiekelingen.

Hoe werkt het?

Klompenpaden zijn te volgen door de borden waar een klomp en een pijl wijzend in de juiste richting op staat afgebeeld. Er is een klompenpaden-app waarmee je routes gemakkelijk kan downloaden op je telefoon. De meeste klompenpaden vind je centraal gelegen in de provincies Utrecht en Gelderland en In deze blog nemen we je mee in een selectie aan klompenpaden zodat er voor ieder wat wils is.

 

Voor de kleintjes Benedeneindsepad kids

Dit klompenpad is perfect om te beginnen met het hele gezin. De 4,5 kilometer lange wandelroute in Benschop Onderweg is de kans groot dat je hazen door de weilanden ziet rennen. Geschikt voor het hele gezin want het dit klompenpad is een pareltje. Als beloning sluit je de route af in het gezellige pannenkoekenhuis. Let wel op deze route is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen.

 

Doesburgermolenpad

Ontdek het prachtige gebied genaamd de doesburgerbuurt, dit klompenpad ligt ten noorden van Ede in de provincie Gelderland. Als je houdt van cultuur is dit acht kilometer lange pad zeker een aanrader. De afwisseling tussen historische plekken en de natuur zorgen gegarandeerd voor een geslaagde dag. Je wandelt op deze route over boerenland, voormalige heide en langs een oude wildwal. Onderweg kun je een tal van tussenstops maken bij verschillende horecagelegenheden. Kortom, pak je rugzak maar vast in en gaan!

Doesburgermolenpad

Food liefhebbers kiezen voor het Harsloërpad

Waan je in het boerenleven langs beken en over stegen in het buitengebied van Bennekom en Wageningen. De route is dertien kilometer lang en daarom geschikte voor een middagwandeling. Onderweg kom je langs verschillende weilanden waar, als je geluk hebt, soms stieren staan te grazen. Het speciale aan deze wandelroute is dat je allerlei heerlijke wilde ingrediënten plukken en bij de lokale winkels streekproducten kunt kopen. Na je wandeling kun je gelijk aan de slag om de lekkerste recepten te koken. Doe inspiratie op en wandel deze culinaire tour!

  

Molenbeeksepad

Dit klompenpad is zeventien kilometer lang en bevindt zich in het fraaie buitengebied van Wolfheze, Heelsum en Renkum in de provincie Gelderland. Je wandelt hier door bos, over de hei en langs historische plaatsen. Rust is kenmerkend voor deze route. Wil je er een hele dag op uit? Bezoek dan het indrukwekkende Ariborne Museum Hartestein in het plaatsje Oosterbeek of ga langs de beeldentuin in Renkum.

 

Houtdijkenpad

Trek je regenlaarzen maar vast uit de kast voor dit klompenpad. Je waant je door de polder, over het boerenland en langs de slingerende rivier de Oude Rijn. Het bijzondere aan deze route is het aantal avontuurlijke pontjes en de hoeveelheid vogelsoorten die dit gebied rijk is. Het Houtdijkenpad is het beste te bewandelen in het najaar in verband met het broedseizoen van weidevogels.

Houtdijkenpad

Nederrijnsepad

Het langste klompenpad mag niet ontbreken in deze top 10. Met haar zevenentwintig kilometer is dit klompenpad een route voor echte wandelaars die houden van een uitdaging. Het prachtige rivierenlandschap tussen Lexkesveer en Driel in de mooie buitengebieden van de gemeenten Overbetuwe, Renkum en Wageningen. Een wandeling langs dijken, steenfabrieken, een kasteel en op sommige plekken ga je varen met de veerboot naar de overkant. Een afwisselende route met genoeg horecagelegenheden voor een welverdiende pauze!

Nederrijnsepad

Kopermolenpad

Het kopermolenpad is een wandeling door het mooie buitengebied van Wenum Wiesel in Gelderland. Deze route gaat langs beken, door weilanden en beekdalen en is voor het grootste deel op onverharde weg. Een hele gevarieerde wandeltocht met een prachtige overgang naar de Veluwe. Er is oog voor detail want je komt genoeg langs leuke bruggetjes en slootjes. Trek wel goed schoeisel aan want deze route is dertien kilometer lang.

 

Avervoorderpad, voor de avonturier

Het dertien kilometer lange Avervoorderpad is perfect voor wandelaars die niet bang zijn voor een beetje modder. Goed schoeisel en de juiste outdoor kleding is een must. De historische wegen wisselen zich af door het lopen langs boerenerven. Je kijkt bij deze route je ogen uit en komt langs verschillende oude gebouwen waaronder de boerderij Huis Avervoorde, een herenboerderij gebouwd rond 1500.

 

Speuldepad

Ontdek de plaatjes Staverden, Leuvenum en Speuld van de gemeente Ermelo. Het Speuldepad is een afwisselende route van bos, weiland, heide en beekjes. Er is een kans dat je tijdens deze wandelroute een roedel edelherten spot. De aftrap is al leuk zich want die begint bij het oude kasteel omringd door rijkgevulde tuinen.

Speuldepad

Batouwepad 

Tot slot het Batouwepad in Lienden van de gemeenten Buren en Neder-Betuwe, tijdens deze route struin je langs de oeverwallen en de dijken en kijk je letterlijk je ogen uit. Het schone water in de slootjes vormt de perfecte plek voor de heikikker. Let wel op dat deze route modderig kan zijn in natte perioden van het jaar, stevige schoenen of laarzen zijn aan te raden. Het klompenpad is niet bewandelbaar voor honden.

Batouwepad

Goede outdoor kleding een must

Bij vrijwel elk klompenpad wordt waterdicht schoeisel aanbevolen. Let ook op dat op klompenpaden tijdens of na een voorjaars- of herfststorm loshangende takken uit de bomen vallen. Houd in het seizoen rekening met teken en andere insecten. Bij LifeLine vind je anti-insectwerende kleding die ook nog eens lekker zit.

 

Ontdek de outdoor kleding van Life Line

Ontbreekt jouw favoriete klompenpad nog in deze lijst? Laat het in de reactie weten! Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste trends op het gebied van outdoor activiteiten? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van de nieuwe collecties, aanbiedingen en meer.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-