Specialist in outdoor kleding
Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
Gratis achteraf betalen met AfterPay
Gratis verzonden vanaf €50,-

Over ons

Sinds 1976 voorziet Life-Line de outdoor liefhebber van kwalitatieve en functionele kleding. Na de grote doorbraak van de Life-Line afritsbroek in Europa begin jaren ’90, is de focus toegespitst op actief buiten zijn.

Comfortabele, functionele en kwalitatieve kleding. Speciaal gemaakt voor de Nederlandse outdoor liefhebbers die fit en vitaal willen blijven. Dat is waar Life-Line voor staat.                                   

 

DUURZAAMHEID & MVO 

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze filosofie en strategie. Wij geloven in een toekomst waarbij people, planet en profit in evenwicht staan en willen onze bijdrage leveren om dat doel te bereiken.

Voor de producten van de Life-Line kleding betekent dit dat wij ons hebben aangesloten bij BSCI, het business social compliance initiative. BSCI zet zich wereldwijd in voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de productieketen. Op deze manier dragen wij bij aan duurzame outdoorkleding.

Bedrijven die aangesloten zijn bij BSCI implementeren de BSCI Code of Conduct in hun productieketen en daarmee volgen zij de richtlijnen die zijn opgesteld door ILO en VN.

HHL ANTI-INSECT

BESCHERMING TEGEN INSECTEN

Vital Protection is een zeer effectieve, toonaangevende anti-insectenbescherming technologie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een unieke textiel impregnatie behandeling die langdurige bescherming biedt tegen een breed scala van bijtende insecten zoals muggen, teken, bedwantsen, zandvliegen en vlooien. HHL-bescherming biedt niet alleen bescherming tegen een belangrijk gezondheidsprobleem, maar remt ook de afbraak van geur-veroorzakende bacteriën en weefsel. Oftewel, 3 bijzondere voordelen in één product!

 

WAAROM VITALE BESCHERMING?

Vital Protection biedt duurzame, langdurige bescherming tegen insecten op een veilige, en milieuvriendelijke manier. Het heeft een goed gedocumenteerde bewezen effectiviteit en onafhankelijke aanbevelingen. Muggen en andere bijtende insecten veroorzaken ernstige ziektes zoals Malaria, Dengue Fever, Zika Virus en het West Nile Virus - Vital Protection kan je veilig, gezond en hygiënisch houden. Daarnaast heeft het een uitstekende was bestendigheid. Het heeft verder geen invloed op het gevoel en de aanraking van de stof, of heeft een negatieve invloed op het vochttransport.

 

BELANGRIJKSTE VOORDELEN

  • Vermindert insectenbeten en uw gezondheidsrisico! (Malaria, Zika, allergische reacties)
  • Antibacterieel (schimmels, anti-odeur)
  • UPF50+ protectie tegen de zon en sneldrogend
  • De chemie van Vital Protection is veilig en milieuvriendelijk; alles is conform Reach en EU wetgeving
  • Elke productie wordt getest in UK labaratorium op veiligheid en functioneren van de stof
  • Bewezen effectiviteit en onafhankelijk aanbevolen
  • Uitstekende was bestendigheid
  • Het heeft geen negatieve invloed op vochttransport/transpireren

 

HOE WERKT HET?

Het actieve bestanddeel van Vital Protection is permethrin - een volledig veilige maar zeer effectieve chemie. In de natuur worden bepaalde bloemen, zoals de chrysanthemum, gebruikt om een afstotend middel met vrijwel identieke eigenschappen te creëren. Permethrine is een synthetische versie van deze van nature voorkomende biologische bescherming. Het is geurloos en zal, indien op de juiste manier gebruikt, de omgeving of het kledingstuk waarop het wordt aangebracht niet nadelig beïnvloeden. Deze unieke chemie, die we met succes hebben ontwikkeld voor de opname van weefsel, weert insecten onmiddellijk af wanneer hun zenuwstelsel een bedreiging detecteert. De insecten vliegen uit om een beter verteerbaar slachtoffer te vinden! Vital Protection beschermt de drager tegen vervelende insecten en mogelijke ziektes.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor kleding
Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
Gratis achteraf betalen met AfterPay
Gratis verzonden vanaf €50,-