Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Duurzaamheid


Hoe duurzaam zijn wij?
 

Wist jij dat jaarlijks ongeveer 5,8 miljoen ton textiel weggegooid, wat overeenkomt met 11,3 kg per persoon. De kledingindustrie is de 4e meest verbruikende industrie van de wereld. Bij Life-Line onderscheiden wij ons van de fast fashion kledingindustrie en staan wij voor duurzame en functionele buitenkleding. Wij weten dat het anders moet en dit doen wij dan ook doormiddel van het gebruik van duurzame materialen. Wij koesteren buiten en willen dit doorgeven aan onze klanten. Lees hieronder meer 

Ons Duurzame Product Proces

Bij Life-Line streven we ernaar één van de meest duurzame outdoor kledingmerken te zijn. Voor ons omvat duurzaamheid zowel ecologische duurzaamheid, als sociale duurzaamheid. Bij ecologische duurzaamheid kan bijvoorbeeld gedacht worden aan klimaatacties, terwijl sociale duurzaamheid gaat over de arbeidsomstandigheden in onze waardeketen en dierenwelzijn. 
 
Wij zijn van mening dat transparantie en traceerbaarheid de belangrijkste factoren zijn om onze doelen te bereiken. We nodigen je uit om met ons mee te gaan op deze reis! Volg onze vooruitgang en werk met ons mee aan het verduurzamen van de mode-industrie door je kleding bewust te kopen.
 

 

We zetten ons in om bij te dragen aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. In het belang van de toekomst, maar ook omdat we ervoor kiezen om zaken te doen. Onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid zijn een essentieel onderdeel van de manier waarop we zaken doen bij Life-Line.

De vijf duurzame ontwikkelingsdoelen waar Life-Line aan bijdraagt zijn:

 

    

 

Retourneren

 

Wij brengen een kleine vergoeding van € 2,95 in rekening voor het terugsturen van je bestelling. Wij hopen dat we hiermee het aantal retouren iets kunnen verminderen. Zo voorkomen we onnodig transport, wat weer bijdraagt aan een gezonder klimaat.

We zijn ons ervan bewust dat het produceren en verzenden van onze producten impact heeft op het klimaat. Zo maken we steeds meer gebruik van duurzame stoffen en breiden we productinformatie uit, zodat jij de juiste keuze maakt en dus minder hoeft te retourneren. 

Heb je iets gekocht wat achteraf toch niet bevalt of past? Dan ligt het voor de hand om de artikelen retour te sturen. Maar er zijn ook andere opties! Misschien heb jij wel het perfecte cadeau aangeschaft voor iemand anders. Of is iemand die je kent super geïnteresseerd in jouw aankoop. 


Hoe kan jij mee helpen om klimaatverandering tegen te gaan?

  • Stuur alle retouren in één verpakking terug;
  • Verpak het product goed voor de terugweg. Dit vermindert de kans op beschadiging;
  • Gebruik hiervoor de verzendzak. De verzendzak heeft een extra plakstrip zodat deze hergebruikt kan worden;
  • Stuur het item exact terug hoe je het hebt ontvangen. Zo kunnen we het opnieuw verkopen;
  • Geef aan wat de retourreden is. Deze informatie gebruiken we om productinformatie te verbeteren.
 
We zijn er nog lang niet, maar iedere stap telt! Jij kan meehelpen door bewust te bestellen en retourzendingen te voorkomen. Bestel artikelen niet in verschillende maten, maar check onze maattabellen om jouw perfecte maat te vinden. Samen maken we het verschil.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-