Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

4 Winteractiviteiten die je gedaan moet hebben

  • Geplaatst op
  • Door Mathieu van Life-Line
  • 0
4 Winteractiviteiten die je gedaan moet hebben

Met de vaak maar zeer korte witte winter in Nederland is het handig om van tevoren te weten welke activiteiten leuk zijn om te ondernemen. Lees er alles over in onze blog!

Als de winter in Nederland zijn intree doet dan kun je daar meestal maar kort van genieten. Om het meeste te halen uit het winterse weer hebben we hier een viertal tips voor je zodat je direct van het winterse weer kunt genieten. Valt er dan toch geen sneeuw? Maak je geen zorgen, want ook zonder sneeuw zijn dit leuke activiteiten om te doen.

Activiteit 1: Wandelen in de sneeuw

Dit is nog wel de meest vanzelfsprekende winteractiviteit. Het knerpende geluid dat verse sneeuw onder je schoenen maakt, terwijl je een pad baant door de sneeuw in een winters landschap spreekt menig persoon tot de verbeelding. Zeker in de Veluwe en in Zuid-Limburg kun je dit erg mooi doen. Net over de grens in België vind je het park de Hoge Venen waar dit ook erg mooi is. Zie ook bovenstaande afbeelding.

Activiteit 2: Langlaufen

Een minder beoefende activiteit in de winter is langlaufen. Langlaufen is net wat toegankelijker dan het skiën en je hoeft geen grote bergen te hebben om dit te kunnen doen. Je hebt dus al snel een plezierige ervaring bij het langlaufen.

Hoewel Nederland zeker niet het eerste land is waar je aan denkt bij langlaufen zijn er in de winter diverse plaatsen waar je dit toch kunt doen. Als er geen sneeuw ligt kan je in Gouda terecht bij de grootste langlaufbaan van Nederland (met een parcours van 2 kilometer) of in de Veluwe bij Dieren. Als er wel sneeuw ligt kan je bij Hotel Vossenberg in Vierhouten langlaufmateriaal huren om in de Veluwe te langlaufen.

Activiteit 3: Neem een ijsbad

Niet iedereen staat te springen om in de winter een ijsbad te nemen met de koude temperaturen, maar het is gebleken dat het nemen van een ijsbad heel gezond voor je is. Zeker na het ondernemen van een sportieve activiteit. Het helpt met het herstel van je spieren en het kan je mentale weerbaarheid vergroten. Geen zin om dit in je eentje te doen? Doe dan mee met de Nieuwjaarsduik in Scheveningen! Je kan ook zelf een frisse duik organiseren met vrienden, wees hier alleen wel voorzichtig mee en doe dit bij voorkeur onder toezicht van iemand met EHBO-kennis. Je kunt dit trouwens ook mooi combineren met een wandeltocht door de sneeuw.

Activiteit 4: Vallende sterren kijken

Ooit wel eens een meteorenregen gezien? Nee? Dan heb je geluk! In deze winter zijn er twee meteorenzwermen die je kunt waarnemen. De eerste meteorenregen (Geminiden) is in de vroege ochtend van 14 december bijzonder goed te bewonderen. Het hoogtepunt ligt rond vijf uur in de ochtend en er vallen dan tot wel 103 vallende sterren per uur. Zoek een donkere plek op en kijk richting het westen. De meeste vallende sterren lijken vanuit die richting te komen.

De tweede meteorenregen (Bootiden) is op 4 januari het best te bewonderen. Op het hoogtepunt vallen er tot wel 126 meteoren per uur! Ook voor deze meteorenregen moet je vroeg opstaan. De meeste vallende sterren zie je rond half zeven vanuit de richting Oost.

Waarom dit nu in de winter bijzonder mooi is? Door de koude lucht is de nachtelijke hemel een stuk helderder dan in de zomer. Hierdoor heb je nog beter zicht op de vallende sterren. Daarnaast is bij beide meteorenzwermen de maan afwezig, waardoor je geen last heb van lichtvervuiling.

Belangrijke tip; Kleed jezelf warm en kleed jezelf in laagjes. Zorg dat je goed je hoofd en handen beschermd tegen de kou. Lees ook ons artikel over kledinglaagjes om je beter te beschermen tegen de kou en neem eens een kijkje bij onze warme winterkleding. Zoek je een goede plek om de meteorenzwermen te bekijken reis dan af naar Drenthe, Friesland, de Waddenkust of de Waddeneilanden. Je kan ook je kinderen meenemen en bij een sterrenwacht gaan kijken.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-