Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Dé 5 redenen waarom een winterwandeling een uiterst goed idee is!

Dé 5 redenen waarom een winterwandeling een uiterst goed idee is!

Wandelen in de winter. Staat bij de gedachte alleen al het kippenvel al op je rug? De échte koukleumen onder ons zijn vaak niet te porren voor een wandeling onder de 10 graden celsius. Liever kruip je met een serietje weg onder een warm dekentje op de bank. Klinkt dit bekend bij jou in de oren? Dan gaat deze blog jou misschien op andere gedachten brengen. Life-Line heeft de vijf redenen waarom een winterwandeling juist wél een goed idee is voor je op een rijtje gezet.

Verbeter je slaap

Aan wandelen in de winter zitten een hoop aantal voordelen. Om te beginnen is wandelen in de winter goed voor de nachtrust. Voldoende beweging is noodzakelijk voor je gezondheid. Daarnaast heeft wandelen een positieve invloed op je spijsvertering. Hierdoor zijn je darmen rustiger in de nacht. Tijdens een wandeling in de natuur heb je alle tijd om je hoofd leeg te maken. De kans dat je in bed nog piekert is vele malen kleiner. Ben je een paar uur buiten geweest? Mooi, nu kun je met een voldaan gevoel op de bank neerploffen, een win-win situatie dus!

Een bron van energie; krijg de nodige vitamine D

Verhoog je weerstand en voorkom een griep door veel in de buitenlucht te zijn. Vitamine D halen we uit zonlicht. Zelfs bij bewolkt weer. Virussen maken minder kans zichzelf te ontwikkelen als je veel buiten bent. Veel bewegen zorgt voor een betere doorbloeding van de hersenen. Heb je stress? Ga wandelen, dit kan je rust geven om je gedachten even op een rijtje te zetten.

Kijk je ogen uit bij de mooiste winterlandschappen!

Het is in de winter prachtig buiten, de witte sneeuwlaag over de weilanden. De bevroren plassen en het knisperen van de sneeuw onder je voeten. Aan de takken hangen ijspegels en in de verte zie je een bos met kale bomen met de mooiste silhouetten. Dat is toch het ultieme wintergevoel? Met het zonnetje op je gezicht is het extra genieten tijdens een wandeling in de winter.

Meer kans op het spotten van wild

Doordat er geen bladeren aan de bomen hangen is het zicht om wild te spotten vele malen beter. Natuurlijk zijn er een aantal dieren die een winterslaap houden, maar dit geldt lang niet voor alle dieren. Houd je verrekijker en camera dus in de aanslag en ga op zoek naar de mooiste plaatjes.

Krijg een goed humeur 

De dagen zijn korter en buiten is vaak grauw en koud, niet geheel onbegrijpelijk dat dit invloed heeft op je humeur. De kans dat je je somberder voelt in de winter is groter dan op een zonnige zomerdag. Naar buiten gaan en voldoende zonlicht op je nemen is essentieel om dit gevoel tegen te gaan. Een lange wandelingen kan de symptomen van een depressie flink verminderen. Door te bewegen komen er allerlei gelukshormonen vrij zoals endorfine, serotonine en dopamine. Een makkelijke tip voor op kantoor: maak een wandeling tijdens de lunch zo spreek je je collega’s en blijf je in beweging.

Ga voorbereid op pad en bekijk onze collectie wandelkleding. Perfect om jou tijdens je wandeling warm te houden.

Ben jij klaar voor je winterwandeling? Laat ons weten waar jij het liefst een wandeling maakt. Wij wensen je alvast veel wandelplezier!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-