Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Herfst, tijd om naar buiten te gaan!

  • Geplaatst op
  • Door Sofie van Life-Line
  • 0
Herfst, tijd om naar buiten te gaan!

De herfst biedt veel mogelijkheden om lekker buiten te zijn of het nu wandelen, fietsen of hardlopen is. Het zonnetje schijnt nog regelmatig en de natuur wordt schitterend. In deze blog wordt beschreven waarom je lekker buiten moet zijn en met tips!

De zomer gaat langzaam over in de herfst, blaadjes vallen van de bomen en ’s avonds wordt het weer vroeger donker. Alle mooie elementen van de herfst worden langzaam zichtbaar. Veranderende kleuren, laagstaande zon en de kaarsjes gaan weer aan als het donker wordt. Ook al zijn de kaarsjes in de avond heel gezellig, overdag zijn er een tal van mogelijkheden om te gaan ondernemen. In deze blog beschrijven we een paar mogelijkheden met tips zodat we jullie kunnen inspireren.

Wandelen

Een heerlijke wandeling door het bos of op het strand kan je heel gelukkig maken. De zon, frisse lucht en schitterende veranderingen in de natuur zijn maar een paar voorbeelden waarvan je kan genieten tijdens een wandeling. Wij hebben een aantal schitterende wandelingen samengesteld die je zou kunnen lopen in de herfst. En hoe leuk is het om tijdens deze wandelingen eikels, kastanjes en bladeren mee neemt voor je herfsttafel!

1. Utrecht, wandelroute Groende Wissel Maarn

Deze route is 19 km langs grote tuinen en door een oeroud dennenbos. De tocht begint in Maarn. In 1921 werd Maarn gebouwd voor arbeiders die in de zandafgraving van de Nederlandse Spoorwegen werkte. De huizen hebben grote tuinen waar de arbeiders zelf een moestuin hadden als extra vergoeding voor de lage lonen. En zo kreeg het al snel de bijnaam Tuindorp. Vanuit Maarn wandel je langs Henschotermeer naar de Pyramide van Austerlitz. Je loopt door de bossen, akkers, slingerpaadjes en over de hei van Landgoed Den Treek.

2. Gelderland, wandelroute Speulder- en Sprielderbos

Deze tocht is 15 km lang en je wandelt zo de bossen in van de Veluwe, 85% van deze route is door het bos. Het bos staat bekend om zijn ‘dansende bomen’. Deze bomen hebben houthakkers laten staan omdat hun kromme stammen geen cent zouden opleveren. In dit bos ligt ook het mysterieuze Solse Gat, een gigantische kuil in de bodem. Onderzoekers weten nog steeds niet hoe dit ontstaan is, maar volgens de legende stond hier vroeger een klooster maar door het wangedrag van de monniken werd het door de aarde verzwolgen.

3. Zuid-Limburg, wandelroute Sint-Pietersberg

Deze route is 10,8 km en biedt mooie uitzichten over het Jekerdal. In dit dal ligt de eerste commerciële wijngaard van Nederland, Apostelhoeve. Ook wandel je langs Château Neercanne, dat het enige terrassenkasteel in Nederland is. Tegenwoordig is het een restaurant. Tijdens deze wandelroute loop je niet alleen langs de eerste commerciële wijngaard, maar ook langs de oudste wijngaard van Nederland (1976) en is extra mooi met de herfstkleuren!  Het meest bijzondere tijdens deze wandeling is de Sint Pietersberg. Door inzet van Natuurmonumenten komt er eind 2018 een einde komen aan de uitgravingen van het mergel, diep in het hart van de berg. Hierdoor krijgt de natuur meer ruimte. Ook wonen hier de grootste uilen van Europa, de Oehoe. De uil kan 75 centimeter worden en heeft een spanwijdte van 1,80 meter!

Wil je graag wandelen in de herfst maar is je kleding daar nog niet geschikt voor? Bekijk dan eens onze betaalbare wandelkleding.

Herfst

 

 

 

 

 

 

 

 


Fietsen

Naast het wandelen is fietsen ook een heel goede bezigheid in de herfst. Je ziet mooie stukken natuur en komt net ietsjes verder dan wanneer je gaat wandelen. Wanneer je gaat fietsen is het handig om voorbereid te zijn op verschillende temperaturen. In de schaduw kan het wat fris zijn terwijl het in het zonnetje heerlijk is. Door meerdere laagjes aan te trekken ben je altijd voorbereid op wat komen gaat! Een aantal belangrijke lichaamsdelen worden vaak vergeten, maar zijn wel van groot belang zoals: kniegewrichten, nek en hoofd. Zorg ervoor dat deze lichaamsdelen goed bedekt zijn. Kniegewrichten kunnen niet goed tegen kou en via je hoofd en nek verlies je de meeste warmte. Je blijft lekker warm blijven met een muts en colvest.

Heel belangrijk is om goed zichtbaar te zijn. Wij hebben een paar tips voor veilig fietsen opgesteld.
1. Zorg voor goede fietsverlichting
2. Fiets zoveel mogelijk op fietspaden die verlicht zijn
3. Probeer openbare wegen met autoverkeer zoveel mogelijk te vermijden
4. Zorg dat je zelf goed zichtbaar bent met reflecterende kleding
5. Probeer tijdens spits uren de openbare weg te vermijden (16.00 uur tot 19.00 urr)
6. Let zelf goed op het verkeer

Hardlopen

Hardlopen één van de meest beoefende sporten in Nederland. Het is een leuke, laagdrempelige en ontspannende sport. In de herfst gaan veel mensen na een korte zomerstop weer het hardlopen opbouwen en wij hebben vijf voordelen van hardlopen in de herfst op een rijtje gezet.

1. Meer zuurstof in de lucht

Tijdens natte dagen is er veel zuurstof in de lucht waardoor ademen eenvoudiger is.  In de zomer kan het soms te benauwd zijn om hard te lopen en in de winter kan de koude lucht zelfs pijn doen aan je longen.

2. Weer en wind

Sommigen vinden het verschrikkelijk en anderen weer heerlijk, hardlopen door weer en wind. Je kan tijdens het hardlopen echt afzien, maar zodra je thuis bent heb je een heel voldaan en trots gevoel.

3. Mooie omgevingen

We hebben het al een paar keer gezegd in de blog, maar de herfst kleuren zijn schitterend. Tijdens het hardlopen kan je genieten van de kleuren en geuren van de herfst.

4. Je bent nooit alleen

Tijdens de zomer leggen veel mensen het hardlopen even stil door de hitte en vakantie. In de herfst pakt iedereen de draad weer op en tijdens elk rondje zie je veel hardloopcollega’s.

5. Leuke wedstrijden

In de herfst worden er weer volop hardloopwedstrijden georganiseerd zoals bijvoorbeeld de 7-heuvelenloop of de Berenloop. Door je hardloopcollega’s die je tegenkomt tijdens jouw training raak je nog meer gemotiveerd om een wedstrijd uit te lopen.

De herfst is het seizoen van de schitterende natuur dat heerlijk ruikt met af en toe regen maar ook veel zonneschijn. Eikels, kastanjes en paddenstoelen zijn op elk pad in het bos goed te vinden en perfect voor je herfsttafel. In deze blog zijn drie verschillende wandelingen beschreven met een stukje geschiedenis van Nederland erin verwerkt, want ons land is rijk aan geschiedenis. In de herfst kan je mooie fietstochten maken, maar kan kleding soms nog lastig zijn. Laagjes en verlichting zijn belangrijke onderdelen van functionele en warme kleding tijdens het fietsen. Naast het wandelen en fietsen is hardlopen heel erg leuk om te doen in de herfst. Je raakt sneller gemotiveerd door andere hardlopers die je tegenkomt en worden er leuke wedstrijden georganiseerd. Herfst is de tijd van het jaar om naar buiten te gaan!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-