Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Kamperen in de herfst

Kamperen in de herfst

De zomer is al even voorbij en de meeste kampeerders hebben de tent opgeruimd of caravan in de stalling gezet. Maar haal je kampeerspullen weer tevoorschijn! De herfst is juist een prachtig seizoen om te kamperen in Nederland. Je wordt omringd door de mooiste kleuren van de natuur. Bladeren vallen van de bomen en de lucht is heerlijk fris om in te ademen. In de avonden is het lekker koel, een heerlijk moment om lekker knus in de tent of camper te zitten met een deken, een warme chocolademelk en een gezelschapsspel te spelen.

In deze tijd van het jaar is het lekker rustig op de camping zodat je in alle rust kan genieten.

Kamperen in de herfst hoeft zeker niet koud te zijn. Het is wel slim om je goed voor te bereiden tegen de koudere dagen en frisse nachten. Zie hieronder tips om warm te blijven tijdens het kamperen in de koude seizoenen:

Slaapmat: een slaapmat van 10 cm dik is een goede keus wanneer je gaat kamperen in de koude maanden. Dit isoleert een stuk beter dan een luchtbed. Wanneer je ook nog een isolatiemat eronder of thermodeken erop doet ga je het niet snel koud krijgen.

Drie Lagen systeem: je eerste laag zorgt ervoor dat zweet wordt afgevoerd naar de tweede laag. Laag twee is bedoeld om je lichaam warm te houden. De buitenste laag beschermt je tegen wind en regen. Wanneer je drie lagen aan hebt zit je altijd goed.

Kruik: niks is lekkerdere dan een kruik bij je hebben tijdens de koude nachten. Heb je geen kruik dan kan je een lege frisdrank fles vullen met warm water. Let wel op dat je een kruik niet direct tegen je huid aanlegt, maar altijd in een stoffen zak of kussensloop houdt. Zo voorkom je brandwonden.

Vocht: zorg ervoor dat de tent, camper maar ook jijzelf droog blijft. Natte kleding of schoenen zorgt ervoor dat je lichaam snel afkoelt. Koken en afwassen kan je het beste buiten doen. Het zorgt er anders voor dat de luchtvochtigheid wordt verhoogd binnen in de tent of camper. Vochtige lucht is moeilijker op te warmen.

Mummieslaapzak: mummie slaapzakken zorgen voor minder loze ruimte omdat het de vorm van je lichaam aanneemt. Hoe minder er loze ruimte is hoe meer het de warmte vasthoudt. Daarnaast hebben deze slaapzakken ook een capuchon waardoor er minder warmte verloren gaat via het hoofd. 

Muts: heb je geen mummieslaapzak raden wij je aan om een muts te dragen in de nacht. Zo verlies je geen warmte via je hoofd tijdens het slapen.

Kleine tent: een kleine tent is makkelijker op te warmen dan een grote tent. Ideaal voor kamperen in de herfst of winter.

Eten en drinken: om jezelf goed warm te houden is je eigen lichaam de belangrijkste kachel. Eet en drink voldoende de gehele dag. Eten is de brandstof van ons lichaam.

Kachel: natuurlijk kan je de tent verwarmen door middel van een kachel. Let hierbij goed op welke kachel geschikt is voor jouw tent. Houd rekening met de grootte en het type van de tent. Wat ook belangrijk is wanneer je een elektrische kachel gaat gebruiken; het maximum aantal Watt voor op de camping. Houd dit goed in de gaten.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-