Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Kamperen op de Waddeneilanden, hoe kies je je gebied?

Kamperen op de Waddeneilanden, hoe kies je je gebied?

Heb je behoefte om er even tussenuit te zijn in eigen land? Dan is de bestemming snel bedacht, namelijk de Waddeneilanden. Je kunt hier genieten van zon, zee en strand de prachtige natuur waar je heerlijke fiets- en wandeltochten kunt maken. In deze blog nemen we je mee naar de mooiste en gezelligste kampeerplekjes in dit gebied.

 

Een uitstapje met veel variatie

Of je nu een weekje in alle rust wilt genieten met je geliefde  of naar een gezellige familiecamping wilt gaan. Met de zee in de buurt ervaar je al snel het echte vakantiegevoel. De verschillende Waddeneilanden hebben ieder hun eigen charme. Ontdek de verschillen tussen de Waddeneilanden en kies voor het gebied dat bij jouw voorkeuren past!

 

Texel

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland. Je vindt er niet alleen bossen, duinen, strand maar ook een gezellig dorp waar je kunt winkelen. Kortom, genoeg om een keer naar toe te gaan voor een kampeervakantie. Dit gebied leent zich perfect uit voor lange wandelingen en fietstochten. Vergeet dan ook niet om van te voren de juiste outdoor kleding aan te schaffen, zodat je goed voorbereid op pad gaat.

 

Vlieland

Vlieland is voor velen een van de favoriete eilanden, en dat is niet gek. Omdat het eiland wat kleiner is, heb je echt het eilandgevoel. Zeker als je een goede afwisseling zoekt tussen gezellige huisjes, winkels en natuur en rust, raden wij je Vlieland aan. Vogelliefhebbers kunnen hun geluk niet op, op Vlieland is een speciale vogelkijkhut geplaatst om de fauna niet te verstoren. Op die manier kun je enorm veel vogelsoorten spotten en genieten van de natuur. Plus, genoeg kampeerterreinen waar je je kunt stallen!

 

Terschelling

Wil je je even echt terugtrekken in de natuur, dan staat Terschelling waarschijnlijk hoog op jouw lijstje. Dit eiland bestaat voor 80 procent uit natuur. Daarnaast mogen we de bekende vuurtoren ook zeker niet vergeten, de ‘Brandaris’. Deze trekpleister is al 400 jaar oud en is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Verder verveel je je geen moment en kun je heerlijk uit eten bij een van de restaurants of cafés die het eiland te bieden heeft. Wanneer je besluit om te kamperen is het verstandig om rekening te houden met de weersomstandigheden. Vooral in s’ nachts kan kamperen koud zijn, schaf daarom een goede slaapzak aan.

 

Ameland

Een van de kleinere Waddeneilanden is Ameland. Het telt maarliefst 1000 inwoners, het perfecte gebied dus voor een rustige en ontspannende tijd. Genoeg campings waar je je volledig kunt afsluiten van alle drukte thuis. Op Ameland vind je diverse musea die een bezoekje waard zijn. Voor creatievelingen zijn er workshops, en verder heeft Ameland een prachtig stranden en bossen waar je je ogen uitkijkt. Genoeg reden dus om je spullen te pakken en te gaan.

 

Schiermonnikoog

Het kleinste Waddeneiland, dat ons land rijk is, is Schiermonnikoog. Desalniettemin doet dit eiland niet onder voor de rest, met haar prachtige natuur. Dit leent zich perfect uit voor een mooie wandeltocht of fietsroute. Verder worden er op dit eiland genoeg evenementen georganiseerd waar je aan kunt deelnemen. Op dit eiland ben je meer dan welkom in een tent of op een van de campings die het eiland biedt. 

Heb jij nog tips voor kamperen op een van de Waddeneilanden? Laat ze achter in de reacties.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-