Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Kleding tijdens safari

  • Geplaatst op
  • Door Sofie
  • 0
Kleding tijdens safari

Ga je op vakantie naar een bestemming waar veel wilde dieren leven, dan staat een safari waarschijnlijk hoog op je to-do lijstje. Maar welke kleding is nu handig om mee te nemen?

Kleding tijdens safari

Ga je op vakantie naar een bestemming waar veel wilde dieren leven, dan staat een safari waarschijnlijk hoog op je to-do lijstje. Maar welke kleding is nu handig om mee te nemen? Ook als je maar één of twee dagen op safari gaat heb je altijd goede kleding nodig.

Tijdens een safari ben je vaak enkele dagen weg en kom je in veel verschillende gebieden. Deze gebieden hebben veel hoogte verschillen, op het ene moment ben je lekker door de bergen aan het rijden en drie uur later sta je weer op zeeniveau. Neem dus altijd kleding mee voor in de ochtend, avond en bergen. In de bergen kan het namelijk flink afkoelen.

Laagjes

Het laagjes systeem is optimaal om te gebruiken tijdens een safari, op deze manier kan je jezelf altijd kleden naar omstandigheden. Een vest en een anti-insectenbroek zijn zeker een must! Als je in het regenseizoen bent kan je een dunne jas meenemen. Het is ook erg belangrijk om je hoofd te beschermen, een zonnesteek heb je zo opgelopen. Life-Line heeft een groot assortiment aan hoofdbescherming die ook nog eens insectwerend zijn!

Na een lange dag is het tijd om lekker te relaxen bij jouw slaapplek. Ook nu raden we aan om kleding te dragen me lange mouwen en een lange broek die insectwerende kwaliteiten hebben. Dit omdat veel insecten en dus ook muggen rondvliegen. Ben je benieuwd hoe onze anti-insect kleding werkt? Lees dat hier.

Tips

Een belangrijke tip: neem géén fel gekleurde kleding mee, dit geldt voor je hele gezin. Neem kleding met pastel tinten of natuurlijke kleuren zoals grijs, bruin, groen, blauw, zwart en kaki. Sommige dieren schrikken af van felle kleuren en kunnen zelfs agressief worden. Het dragen van camouflagekleding in Afrika is niet toegestaan en is in sommige landen zelfs strafbaar! Wees hier dus attent op.

Toon in het buitenland altijd respect voor de lokale cultuur/religie. Als je naar moslims gebieden gaat bedek dan je schouders en knieën zoveel mogelijk. Zo voorkom je irritaties vanuit de lokale bevolking.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-