Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Voorbereiding vakantie in de tropen

  • Geplaatst op
  • Door Sofie
  • 0
Voorbereiding vakantie in de tropen

Op vakantie gaan vergt veel voorbereidingen. Paspoort/ID, inentingen, medicijnen en kleding. In deze blog vind je meer over een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Voorbereiding vakantie in de tropen

Als je goed voorbereid op vakantie gaat voorkom je een hoop stress tijdens je vakantie. Paspoort/ID, vaccinaties, visum en verzekeringen is maar een kleine greep uit alle voorbereidingen. De voorbereidingen van je kofferinhoud zullen voor iedereen anders zijn. Ga je op vakantie in de tropen waar veel muggen zijn? Dan is het slim om voorbereid te zijn met anti-insect kleding.

Reisapotheek
Als je zonder zorgen naar het buitenland wilt gaan kan je een eigen reisapotheek meenemen, er zijn namelijk niet overal medische voorzieningen in de tropen. De voorbereidingen begint bij de reis zelf. Meer dan een derde van de Nederlandse huishoudens heeft iemand in het gezien die last heeft van reisziekte op vakantie. Dit kan zich uitten in zeeziekte, wagenziekte of luchtziekte. De verschijnselen van reisziekte zijn duizeligheid, misselijkheid en braken. Wat werkt nu tegen reisziekte? Frisselucht, afleiding en pauzes kunnen de symptomen verminderen, maar ook reistabletten kunnen helpen om de klachten te verminderen. Deze tabletten voorkomen dat het braakcentrum gestimuleerd wordt waardoor de reisziekteverschijnselen verminderen.  

Met alleen reistabletten ben je nog niet klaar, middelen tegen pijn en koorts mag je zeker niet vergeten op vakantie. Neem bij voorkeur altijd tabletten. Als je last krijgt van vloeibare ontlasting werken de zetpillen minder goed. Bewaar alle medicijnen op de juiste temperatuur. De werking van het medicijn kan verminderen of onbruikbaar worden als het niet op de juiste temperatuur wordt bewaard. Ga je met het vliegtuig? Verspreid de medicijnen over verschillende tassen. Zo kan je altijd bij de medicijnen als jouw bagage kwijtraakt.

Insecten beten en steken

Of je nu naar Italië, Filipijnen, Thailand of Cuba gaat; overal kan je gestoken en gebeten worden door dieren. Over het algemeen zijn de gevolgen onschuldig, maar dit is niet altijd het geval. Lees je vooraf in welke dieren leven in de risicogebied waar je naar toe gaat. Lees je ook in over de stekende en bijtende dieren en de voorzorgsmaatregelen om ongemakken van dieren te voorkomen. Zo hebben wij in ons assortiment anti-insect kleding. Voorkomen is beter dan genezen! Naast de verschillende mogelijkheden om beten en steken te voorkomen zijn er ook producten in de markt om de pijn en jeuk te verminderen wanneer je gebeten of gestoken bent. Gebruik bij voorkeur een insect-werend middel waar DEET 30% in zit.

Reacties

  1. Damian K. Damian K.

    Ik voel mij nu goed voobereid dankzij dit artikel. Ik ben echt enthousiast om af te reizen naar de tropen. Alles dat ik nodig heb, heb ik al ingepakt. Alleen moet ik nog een paar <a href="https://www.odiezon.nl/">uv werende kleding</a> en ant-insect kleding kopen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-