Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Wandel Naar je Werkdag 2022

Wandel Naar je Werkdag 2022

Wist jij dat 21% van de werknemers 8 uur op een werkdag stilzit?!
7 april betekent dat het Wandel Naar Je Werkdag is. Sinds 2015 roept wandelnet heel werkend Nederland op om te wandelen tijdens jouw (thuis)werkdag! Naast dat het goed is om te wandelen ben je even weg van je werkplek, blijf je gezond en fit en activeer je je brein. Al na 20 minuten lopen ben je energieker, creatiever en geconcentreerder. Zo kan je na rondje wandelen er weer tegenaan.

 

3 redenen waarom een korte wandeling tijdens je werk goed voor je is

  1. Wandelen maakt endorfine vrij

Net als alle andere vormen van lichaamsbeweging, veroorzaakt wandelen de aanmaak van endorfine in de hersenen. Endorfines zijn neurotransmitters die je stressniveau verlagen, pijn verminderen en zorgen voor gevoelens van plezier en zelfs euforie. Deze stoffen komen al vrij na slechts 10 minuten wandelen, dus je kunt je hersenen gelukkiger en meer ontspannen maken met korte wandelingen.

 

  1. Wandelen verhoogt je energie

Als u moe bent, gaat u meestal zitten of liggen, maar u moet eigenlijk bewegen. Studies tonen aan dat slechts 20 minuten rustig wandelen 3 keer per week vermoeidheid tot 65% kan verminderen. Dus zelfs als je geen zin hebt om te gaan wandelen, voel je je beter als je terugkomt en ben je blij dat je gegaan bent.

 

  1. Wandelen maakt je creatiever

Lukt het niet om een ​​oplossing te vinden voor dit dringende probleem? Grote kans dat je al wandelend op een briljant idee komt. Dat komt omdat wandelen het standaardnetwerk in je hersenen activeert, zelfs als je niets doet of je verveelt. Volgens onderzoekers kan een wandeling je creativiteit met 60 procent stimuleren.

 

Hoe motiveer je jezelf om te lopen?

Als je het altijd druk hebt, kan het moeilijk lijken om te gaan wandelen. Toch is het een van de gemakkelijkste dingen om in je leven op te nemen, aangezien je bijna overal en altijd korte wandelingen kunt maken. Het is belangrijk dat je een duidelijke motivatie hebt om te wandelen, zoals het verminderen van stress, het verbeteren van de stemming of het stimuleren van energie.

Wandelen met andere mensen en bijhouden hoe ver je hebt gelopen, kan ook een stimulans zijn. Met een smartwatch tel je bijvoorbeeld eenvoudig je stappen, zodat je jezelf kunt uitdagen om elke dag sneller of verder te lopen. Probeer deze korte ommetjes door te zetten in een mooie natuurwandeling in het weekend met je gezin of in je eentje. Plan je route nu! Bekijk onze collectie om hierbij de juiste outfit te hebben.

Dus neem die ene collega mee op stap en eet je lunch samen op tijdens een korte wandeling!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-