Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Wandelen in corona tijd

Wandelen in corona tijd

Na een lange dag werken even lekker buiten uitwaaien, wandelen, bewegen en misschien wel ontstressen in de natuur. Zeker tijdens deze aanhoudende bijzondere tijd is dat voor vele belangrijk. Buiten bewegen is één van die dingen die nog wel mogelijk is. Ook in groepen lopen is mogelijk als je maar rekening houdt met 1,5 meter afstand. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet in de hoop dat jij (weer) lekker van buiten kan genieten.

Probeer rustige gebieden op te zoeken

Wanneer de zon lekker schijnt is de kans groot dat massa’s mensen de natuur opzoeken. Ons advies is dan ook om een rustig gebied op te zoeken om in te wandelen. Vermeid dan ook zeker drukke gebieden, zoals parken en winkelstraten.

 

Neem genoeg water mee en wat te eten

Het is heerlijk om tijdens of na een wandeling even lekker ergens op een terras te gaan zitten. Houd er dan ook rekening mee dat sommige cafés en restaurants nog altijd gesloten zijn. Wanneer je van plan bent flink wat kilometers te gaan lopen is het verstandig om water en wat te eten mee te nemen.

 

Blijf in contact met anderen

Het is niet verstandig om met je hele vriendengroep of stadsgenoten samen te gaan wandelen, maar in een klein gezelschap is vaak leuker dan alleen. Of houd elkaar op de hoogte van mooie plekjes of ervaringen die jij hebt opgedaan tijdens jouw wandeling. Iedereen heeft namelijk behoefte aan sociaal contact.

 

Varieer je routes

Als je besluit alleen te lopen kan wandelen op een gegeven moment ‘saai’ worden. Om dit te voorkomen kan je verschillende routes uitstippelen zodat je elke keer wat anders ziet. Je kan bijvoorbeeld ook eens een stuk fietsen of rijden om ergens anders te gaan wandelen waar je nog nooit bent geweest.

 

Zorg voor jezelf en andere

Lichaamsbeweging is ontzettend belangrijk. In beweging blijven is dan ook een ‘must’, ook in deze tijd. Zorg dat je met een goed gevulde maag op pad gaat, en vul deze weer aan zodra je terug bent.  Let wel op! Ga niet naar buiten als je klachten ervaart als verkoudheid, keelpijn of koorts.

 

Ondanks alle regeltjes en ongemakkelijkheden raden wij zeker aan om regelmatig naar buiten te gaan. De voordelen van wandelen zijn juist nu erg belangrijk. Het versterkt de botten en spieren, verbetert de nachtrust, is goed voor hart- en bloedvaten, verlaagt risico op diabetes, is goed voor het humeur, werkt ontstressend en heeft een positief effect op het geheugen. Ga dus op een veilige manier lekker naar buiten en geniet van de laatste zomer week!

Benieuwd naar onze anti-bacteriële kleding? Klik hier.

Gratis stockfoto met buiten, buitenshuis, cap

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-