Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Wandelen in de regen

Wandelen in de regen

In ons koude Nederland wil het weer nogal wisselvallige gedaantes aannemen. Je hebt eindelijk tijd om die lang uitgestelde wandeling te gaan maken, je opent je gordijnen en het eerste wat je ziet zijn de regendruppels die met bakken uit de hemel vallen. Het regent dat het giet. Toch hoeft een regenbui jou er niet van te weerhouden om erop uit te gaan. Sterker nog, na het lezen van deze blog sta je te popelen op een plensbui, want wandelen in de regen heeft daadwerkelijk voordelen.

Goed voor je gezondheid

Wandelen in de regen heeft meerdere voordelen, over het algemeen kun je stellen dat als het regent de wegen vrij zijn. Je kunt dus in alle rust genieten van je welverdiende wandeling, er is zelfs een kans dat je in deze omstandigheden dieren tegenkomt die je normaal gesproken niet te zien krijgt. Houd je fototoestel en verrekijker maar vast in de aanslag, dit is hét moment om prachtplaatjes vast te leggen. 

Verder is de regen goed voor je huid. Door de hoge luchtvochtigheid blijft je huid soepel, het tegenovergestelde gebeurt in de zomer wanneer de luchtvochtigheid laag is waardoor je huid juist uitdroogt. 

Het vallen van druppels op regenkleding heeft een ontspannende werking, evenals de geuren die vrijkomen bij een nat bos. Bovendien is er niets lekkerder dan na een lange wandeling met een warme kop thee achterover te leunen. Kortom, genoeg redenen om je regenlaarzen uit de kast te pakken en te gaan!

 

Ga voorbereid op pad

Stipt op nummer één staat de waterdichte jas. Houd hierbij rekening dat de jas licht van gewicht en comfortabel is om voor een langere tijd te dragen. Om de warmte goed te kunnen reguleren is het van belang dat je jas ademend is. Met de aanschaf van een softshell jas zit je gegarandeerd goed. Voor de echte koukleumen onder ons raden wij aan om een extra set bovenkleding mee te nemen. 

Maak je gehele wandeloutfit af met een waterdichte wandelbroek. Voor een geschikte wandelbroek raden wij aan om een broek te kiezen die gevoerd, insectwerend en afritsbaar is. Bekijk onze collectie van diverse outdoorbroeken hier. Zoals je ook al hebt kunnen lezen in de blog kamperen in de winter verlies je de meeste warmte via je je hoofd. Kies daarom voor een warme muts, hoed of draag je capuchon.

Tot slot, wees niet te streng voor jezelf. Een wandeltocht in de regen is nou eenmaal iets zwaarder dan normaal. Pas je wandeltocht daar op aan, kort hem in of kies voor een makkelijkere route. En wees niet te afwachtend, trek op tijd je regenkleding aan. Dit voorkomt dat je natgeregende kleding gaat dampen onder je je jas. Je kunt beter voorkomen dan genezen.

 

Ontdek Golifeline en doe er je voordeel mee!

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen, of heb je tips? Laat hieronder een reactie achter! Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste trends op het gebied van outdoor activiteiten? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van de nieuwe collecties, aanbiedingen en meer.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-