Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

5 tips bij het kiezen van een outdoorbroek

  • Geplaatst op
  • Door Anouk
  • 0
5 tips bij het kiezen van een outdoorbroek

Ben je op zoek naar een nieuwe outdoorbroek, maar weet je niet precies welke outdoorbroek het beste bij je past? Wij geven advies!

Hoe kies je de juiste outdoorbroek?

Ben je op zoek naar een nieuwe outdoorbroek, maar weet je niet precies welke outdoorbroek het beste bij je past? Wij geven advies! Bij ons in het assortiment vind je veel soorten outdoor broeken, voor verschillende outdoor activiteiten. Ga je de outdoorbroek gebruiken om in te wandelen? Ben je op zoek naar een outdoor broek met stretch om flexibel in te bewegen? Voor iedere outdoor activiteit vind je bij ons een passende outdoor broek. Benieuwd welke outdoor broek geschikt is voor jou? Lees dan verder…

Wat is outdoorkleding?

Voordat we gaan kijken naar outdoorbroeken, leggen we eerst uit wat de voordelen zijn van outdoorkleding. Wat onderscheidt outdoorkleding van reguliere kleding? Zoals je waarschijnlijk wel begrijpt gaat het om ‘outdoor’, dus kleding voor allerlei buitenactiviteiten. Denk aan wandelen, fietsen, hiking, kamperen enzovoort. Outdoorkleding geeft veel bewegingsvrijheid: het zit lekker comfortabel. Daarnaast is outdoorkleding lichtgewicht en ademend. Een ademend vermogen van outdoorkleding zorgt dat transpiratie, in de vorm van verdampend vocht, wordt doorgelaten. Wanneer het vocht kan ontsnappen uit de kleding blijft de huid aangenaam en droog aanvoelen. Dit is prettig tijdens een uitdagende outdoor activiteit.

 

Outdoor broeken camouflage

 

Tip 1 -  Bedenk voor welke activiteit je de outdoorbroek voor gaat gebruiken

Allereerst is het belangrijk dat je gaat bepalen waarvoor je de outdoorbroek gaat gebruiken. Is dit bijvoorbeeld voor wandelen, fietsen, hiking of kamperen? Voor deze activiteiten zijn verschillende outdoorbroeken geschikt. Bij hiking is het natuurlijk belangrijk dat je goed kunt bewegen in de outdoorbroek. Een stretchbroek is voor hiking de perfecte oplossing. Ook voor wandelen en fietsen kan een stretchbroek een goede uitkomst bieden. Voor kamperen is het belangrijk om te bedenken wat je het liefst draagt wanneer je bij je tent bent. Vind je het lekker om een warmere broek aan te hebben of kies jij liever voor een luchtigere broek? Een capribroek of een bermuda is dan geschikt.

Tip 2 - Houd rekening met de weersomstandigheden

Ten tweede is het belangrijk om te bedenken wat de temperatuur is in het gebied waar je jouw outdoor activiteit gaat uitvoeren. Wanneer je gaat wandelen in hoge bergen is het ideaal wanneer je een afritsbroek aan hebt. Door de hoogteverschillen verandert de temperatuur. De afritsbroek kan je dan gemakkelijk afritsen en meenemen in je tas. Wanneer je gaat kamperen en de temperatuur daalt, is een gevoerde broek perfect. Deze broeken hebben een warm ‘vachtje’ waardoor jouw warmte niet verloren gaat. Ga je naar een gebied met gemiddelde temperaturen? Een lange outdoorbroek is altijd een goed, niet te warm en niet te koud.

Tip 3 - Kies voor een waterafstotende broek

Als je graag buiten bent, is een beetje regen vaak niet zo erg. Voor je gezondheid en je comfort is het wel zo fijn dat je benen droog blijven. Ga je wandelen in een regenachtig gebied? Dan zijn de waterafstotende outdoorbroeken perfect. Zweet kan nog wel naar buiten, maar regendruppels niet naar binnen. Met een waterafstotende outdoorbroek kan jij de regen en mist aan! 

 

Outdoor afritsbroek


Tip 4 - Ga voor een insectwerende broek

Een insectwerende broek kan ideaal zijn tijdens bijvoorbeeld wandelen, hiking en kamperen op ruige gebieden. Een outdoorbroek met insectwerende functies zorgt ervoor dat je geen last meer krijgt van vervelende insectenbeten. Niet alleen bijtende insecten veroorzaken pijnlijke, jeukende beten, maar ook levensbedreigende ziekten zoals malaria, dengue fever, Lyme en West-Nijl virus. De Life-Line insectwerende outdoorbroeken hebben een Vital Protection. 90% van de insectenbeten worden hierdoor effectief afgeweerd. Maar insectwerende kleding heeft nog meer voordelen. De Protection voorkomt schimmelvorming en vieze geurtjes. Daarnaast is de Vital Protection antibacterieel. Perfect voor een ruige outdoor activiteit.

Tip 5 - Bescherm jezelf tegen UV-straling

Wanneer de zon fel schijnt, is het belangrijk om niet te verbranden. Bovendien kan je door kleding heen verbranden. Een wit t-shirt biedt maar bescherming Van SPF 15. Dit is lang niet genoeg wanneer je een hele dag in de natuur bezig bent. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een outdoorbroek met SPF 50. Dan ben je ervan verzekerd dat je geen last gaat krijgen van verbrande benen wanneer je een hele dag in het zonnige weer bezig bent.

Collectie Life-Line outdoorbroeken

Ben je door deze tips wat wijzer geworden over welke soort outdoorbroek geschikt is voor jou? Bekijk dan eens onze collectie outdoorbroeken. Hier vind je outdoorbroeken in allerlei kleuren, lengtes en modellen. Wij bieden een ruim assortiment, waardoor er altijd iets voor jou bij zit. Onze outdoorbroeken zijn van uitstekende kwaliteit en gaan lang mee. Wanneer je de natuur ingaat is het dragen comfortabele kleding een must. Bij Life-Line vind je alle outdoorkleding die jij nodig hebt voor jouw outdooractiviteit!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-