Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Regenachtig herfstweer? Pak je wandelschoenen uit de kast!

Regenachtig herfstweer? Pak je wandelschoenen uit de kast!

De herfst staat weer voor de deur, en dat betekent regenachtig weer. Het landschap dat verandert met een dikke laag bladeren in warme tinten én uit de grond schieten de mooiste paddenstoelen. Voorkom je herfstdip en trek erop uit om al dit moois te aanschouwen. Geen smoesje is goed genoeg om niet van de bank af te komen, dus haal je wandelschoenen maar vast uit de kast want we gaan erop uit deze herfst!

Voorbereiding is key

  1. Check het weer 

Wandelen in de regen hoeft geen reden te zijn om binnen te blijven, integendeel zelfs. Desalniettemin is het wel zo fijn als je gekleed bent op het weer. Je hebt tenslotte geen zin om helemaal doorweekt van je wandelroute terug te komen. Heb je je weer app gecheckt? 

  1. Kies de juiste kleding

Nu je weet wat voor weer het is, is de volgende stap om je hierop te kleden. Is het regenachtig weer? Ga dan voor een waterdichte jas, een softshell jas is waterafstotend en licht van gewicht. Combineer een jas met een fleece vest zodat het genoeg warmte en comfort biedt tijdens een herfstwandeling.

  1. Neem voldoende snacks en water mee

Bij elke wandeling is het meenemen van voldoende snacks en water belangrijk. Je blijft gehydrateerd en bij trek heb je altijd iets achter de hand. Zeker wanneer je van plan bent een lange afstandswandeling te maken kan een energieboost op z’n tijd hard nodig zijn. Snacks waar je snel veel energie van krijgt zijn producten die snelle koolhydraten bevatten zoals een ontbijtkoek of zoet beleg. Voor de langere termijn zijn langzame koolhydraten meer aan te raden, dit zit bijvoorbeeld in volkoren brood, groenten, fruit en noten. 

Tip: Wil je spierpijn voorkomen/verminderen? Eet dan producten waar eiwitten in zitten, dit zorgt voor sneller spierherstel.

  1. Vraag een vriend of vriendin

Een wandeling is de uitgelezen kans om bij te kletsen met een goede vriend of vriendin. Bovendien maakt het je uitstapje ook nog eens gezelliger dan alleen. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor een trouwe viervoeter die een lange wandeling op zijn tijd ook erg waardeert. 

De mooiste herfstwandelingen in Nederland

In Nederland hebben we een tal van mooie herfst wandelroutes. We lichten er 3 voor jou uit die er voor ons echt uitspringen. Variërend van een korte wandeling tot een lange wandelroute langs de mooiste bezienswaardigheden.

Oisterwijkse bossen in Noord Brabant

We trappen af met een route van 4,25 km lang in de Oisterwijkse bossen in Noord Brabant. De bossen stonden op het punt om gekapt te worden, gelukkig ging dit plan niet door en kun je nu nog steeds genieten van het prachtige landschap. Het startpunt is de natuurpoort Groot Speijck en voor deze wandeling volg je de gele pijltjes. Neem je fototoestel of telefoon mee want deze stillevens wil je vastleggen!

101 Heuveltjes in Limburg

Voor de volgende route reizen we verder af naar het zuiden van ons land. De wandelroute 101 heuveltjes in Limburg is met haar 11 km een route die ca. 2,5 uur duurt. De naam doet het al vermoeden, deze route is een heuvelachtige oppervlakte. Een goede conditie is gewenst, want deze routes bevat de nodige klim. Herkenbaar voor deze route is de geur van dennen, dennennaalden en dennenappels. Aan het einde van de route kun je de dag afsluiten met een lekker hapje en drankje op het dorpsplein.

Kaapse bossen in Doorn

De Utrechtse Heuvelrug is een centraal gelegen wandelroute. Je komt op deze, 9 kilometer lange, route verschillende bijzondere objecten tegen, zoals de Stenen Tafel, de Doornse Kei en het poortgebouw. Bovendien kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug. 

Nog een handige tip: neem een klein handspiegeltje mee, zo kun je gemakkelijk de onderkant van een paddenstoel bekijken en bepalen bij welk soort hij hoort.

Kastanjes rapen, ontdek de geschikte routes

Wanneer je aan de herfst denk, mogen kastanjes zeker niet ontbreken. Op de website van www.wildplukwijzer.nl kun je makkelijk zien welke kastanjeboom tam zijn zodat je deze kunt gaan plukken. Natuurlijk kun je ook zelf op zoek gaan naar kastanjebomen in de buurt en je eigen route opstellen. Erg leuk om mee te knutselen met de kinderen of zelfs om de lekkerste gerechten op tafel te zetten.

Een herfstwandeling over de grens

Ben je toch geen groot fan van de kou? In plaats van binnen gaan zitten wachten, kun je er ook voor kiezen om een weekje de zon op te zoeken. In het buitenland vind je vele natuurparken om te ontdekken. Geniet van de pitoreske dorpjes in het zonovergote Valencia in Spanje of beleef het ruig-romantische landschap van Cyprus. De keuzes zijn eindeloos, ga op onderzoek uit en beleef de mooiste wandelroutes in Europa.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-