Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

6 keer wandelkleding voor een lentewandeling

  • Geplaatst op
  • Door Anouk
  • 0
6 keer wandelkleding voor een lentewandeling

Gaat u wandelen in de lente? Met deze onmisbare wandelkleding gaat u comfortabel op stap.

6 keer comfortabele kleding voor een lentewandeling

De lente is het lekkerste jaargetijde om een stevige wandeling te doen. De temperaturen zijn gemiddeld en af en toe breekt de zon door. Je hebt vast weleens gehoord over het 3-lagen systeem. De eerste laag, ook wel onderlaag genoemd, zorgt voor de afvoer van zweet waardoor je huid droog blijft. De tweede laag, de tussenlaag, zorgt voor isolatie en afvoer van transpiratie naar de volgende laag. De derde laag, de buitenlaag, beschermt tegen regen en wind. Dit is misschien iets te warm voor de lente, maar niet geheel onbelangrijk. Het is een must om je te kleden naar het weer en daarom hebben wij uitgezocht wat de meest comfortabele kleding is voor in de lente tijdens het wandelen.

1. De fleece en softshell wandeljas

Fleece en softshell jas

Fleece jassen en softshell jassen zijn de perfecte wandeljassen voor in de lente. De jassen zijn ademend en sneldrogend, dit is ideaal bij gemiddelde temperaturen. Daarnaast zijn de jassen lichtgewicht en gemakkelijk op te vouwen. Wanneer het warmer wordt en je de bovenste laag van je kleding uit wilt trekken, kan je de fleece- of softshell jas gemakkelijk opbergen in je rugzak. De fleece jas en softshell jas zijn comfortabele kledingstukken voor de derde laag van je wandelkleding.

2. De wandelblouse

Wandelblouses met lange mouwen zijn een uitkomst wanneer u wandelt in een gebied tijdens de lentemaanden en waar het waait. De wandelblouse zou gedragen kunnen worden onder een jas of vest. Daarnaast kan de blouse ook de eerste laag zijn van een wandeloutfit, wanneer de temperaturen meewerken. Breekt het zonnetje door en krijgt u het warm? Rol uw mouwen op, zet ze vast met behulp van de knoopjes en wandel comfortabel verder!

3. Het wandel t-shirt

Wandelshirt

Een wandel t-shirt is de perfecte onderlaag om uw bovenlichaam te beschermen. Tijdens het wandelen stoot uw lichaam transpiratievocht uit waardoor het t-shirt vochtig kan worden. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een shirt die een ademend vermogen heeft een daarnaast sneldrogend is. Een katoenen shirt ademt namelijk niet en voert transpiratievocht niet af. Hierdoor wordt het shirt nat en zwaar wat ervoor zorgt dat het shirt oncomfortabel aanvoelt. Kies voor een synthetische stof zoals bijvoorbeeld polyester. Deze materialen zijn wel geschikt om in te wandelen.

4. De wandel afritsbroek

Afritsbroek

De afritsbroek is een multifunctionele broek die perfect gepaard gaat met het jaargetijde lente. De broek is af te ritsen tot een capribroek (¾ lengte) en/of een korte broek. In de ochtend, wanneer je begint aan je wandeling, kan het nog wat fris zijn. De lange broek houdt je benen dan heerlijk warm. Wordt het warmer later op de dag? Rits de pijpen gemakkelijk los en berg ze op in je rugzak.

5. De wandel bodywarmer

Bodywarmer

Vooral in de tussenseizoenen is de bodywarmer een geliefd kledingstuk. De tussenseizoenen zijn meestal de lente en de herfst. Daarom past de bodywarmer perfect in dit rijtje. De bodywarmer is het ideale kledingstuk om te gebruiken bij de doorsnede lentetemperaturen. Het mouwloze bovenstuk zorgt ervoor dat je vrij kunt bewegen en tegelijkertijd beschermt bent tegen windstoten. Wanneer je tijdens de warmere lentedagen een jas zou dragen, zal je deze constant aan en weer uit moeten doen. Draag je dan een bodywarmer? Dan heb je hier totaal geen last van. Ideaal voor tijdens een comfortabele wandeling.

6. Een wandel pet

Pet

In de lente kan de zon ontzettend fel zijn. Het is wel zo dat de lentezon minder kracht heeft dan de zomerzon, maar omdat je huid in de wintermaanden relatief minder zonnestralen heeft gezien, is je huid het nog niet gewend. Hierdoor is je huid extra kwetsbaar voor verbranding. Daarom is het van groot belang dat je hoofd beschermt is tegen de zonnestralen. Het kan lastig zijn om je hoofdhuid te beschermen tegen de zon. De oplossing hiervoor is een pet. En dan vooral de petten met uv-bescherming tot factor 40. Zo is uw hoofdhuid beschermd tegen de zonnestralen in de lente.

Wandelen en coronavirus

Het huis uitgaan om te wandelen is ontspannend en lekker om te bewegen. Tijdens de coronacrisis waarin we nu zitten, moeten we rekening houden met het volgende. Als u de deur uitgaat, kies er dan voor om niet in een druk gebied te wandelen. Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en volg de gegeven richtlijnen op. De lente is een fantastische periode om naar buiten te gaan om te wandelen. De zon schijnt, de bomen bloeien en de lucht is blauw. Als u naar buiten gaat, houd 1,5 meter afstand van elkaar, draag comfortabele wandelkleding en geniet van de natuur.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-