Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

8 voordelen van wandelen

  • Geplaatst op
  • Door Anouk
  • 0
8 voordelen van wandelen

Waarom is wandelen goed voor je? We zetten 8 voordelen van wandelen op een rijtje.

De 8 voordelen van wandelen

Dat wandelen goed is, weten we allemaal! Maar, wáárom is wandelen zo goed voor je? Wandelen is gezond! Iedereen heeft beweging nodig om fit en gezond te blijven. Door dagelijks een half uurtje te bewegen, verklein je de kans op ziekten en verbeter je de algehele quality of life. Ben je benieuwd naar nog meer voordelen van wandelen? Wij zetten voor jou een aantal voordelen van regelmatig wandelen op een rij!

Let op: ga niet wandelen in een druk gebied, houdt minimaal 1,5 meter afstand van anderen en houd je aan de corona maatregelen!

1. Ontspannen

Voel jij je gestrest? Of zit je hoofd vol? Het kan helpen om een eindje te gaan wandelen. Is er bij jou in de buurt een mooi natuurgebied, zoals een bos, een park of het strand? Kijk om je heen en focus je op de natuur. Uit onderzoek blijkt dat beelden van de natuur een ontspannende werking hebben. Je zult zien dat je na de wandeling een stuk minder stress voelt, want door beweging wandelen daalt het stresshormoon cortisol. De frisse buitenlucht en beweging doen een mens goed!

2. Goed voor hart- en bloedvaten

Wandelen is goed voor je hart- en bloedvaten. Je verlaagt je bloeddruk en het cholesterolgehalte door regelmatig te wandelen. Je bloedsomloop wordt gestimuleerd. Wandelen zorgt ervoor dat je afvalstoffen je lichaam verlaten. Door te wandelen verbrand je vet, wat goed is tegen overgewicht. Door overgewicht te verlagen heb je minder kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. 

3. Minder kans op diabetes

Wist je dat dagelijks wandelen het risico op diabetes met meer dan de helft verlaagt? Dat komt doordat je door calorieën verbrandt door te wandelen. Door meer calorieën te verbranden, heb je minder kans op overgewicht, en dus minder kans op diabetes. Wandelen is een activiteit die voor veel mensen uit te voeren is. Dat maakt wandelen een gemakkelijke en toegankelijke manier om te bewegen en de kans op overgewicht en diabetes te verminderen.

4. Beter slapen

Door regelmatig te wandelen, kun je beter slapen. Het stimuleert namelijk je dag- en nachtritme. Wandelen geeft een voldaan gevoel. Je bent buiten geweest en hebt veel nieuwe indrukken gekregen van de natuurlijk. Daarnaast werkt wandelen ontspannend. Je kunt je gedachten loslaten en daardoor meer relaxen. Hierdoor slaap je sneller en vaster. 

5. Betere conditie

Als je regelmatig wandelt, bouw je meer conditie op. Heb je een slechte conditie? Begin dan met korte afstanden. Naarmate je meer conditie krijgt, kun je langere afstanden lopen.  Je zult zien dat je uithoudingsvermogen en conditie erop vooruit zullen gaan. Het is belangrijk om je conditie op peil te houden. Wil je graag bewegen, maar is het niet mogelijk om intensieve sporten uit te voeren? Wandelen is een activiteit die bijdraagt aan een betere conditie.

6. Versterken van botten en spieren

Spieren en botten versterken door regelmatig te wandelen. Het kraakbeen in de gewrichten verdunt als je weinig beweegt. Door te weinig te bewegen, kun je last krijgen van je gewrichten. Door regelmatig te wandelen, versterk je jouw botten en spieren en heb je minder kans op lichamelijke klachten. 

7. Vrolijk humeur

Van wandelen word je vrolijk! De stoffen endorfine en serotonine komen vrij wanneer je in beweging bent. Deze gelukshormonen zorgen ervoor dat jij je blij voelt. Wandelen maakt je dus blijer, vrolijker en gelukkiger! Ga je wandelen in een mooi natuurgebied? Een gebied met mooie plekken versterkt je geluksgevoel. Neem foto’s met je camera, zodat je thuis nog kunt nagenieten van jouw mooie wandeling.

8. Creatief

Zit je vast in een denkproces of lukt het je niet om een antwoord op een probleem te verzinnen? Tijdens het wandelen wordt de samenwerking van je linker- en rechter hersenhelft gestimuleerd. De linkerkant van je brein is het analytische en logische deel. De rechterkant van je brein is voor het intuïtieve deel. De samenwerking tussen deze twee helften wordt door wandelen verbeterd. Het komt regelmatig voor dat er een creatief idee ontstaat tijdens het wandelen.

Welke kleding te dragen tijdens een wandeling? 

Prettig zittende wandelkleding maakt de wandeling een stuk comfortabeler. Zorg voor ventilerende kleding, zodat uw lichaamswarmte wordt afgevoerd en u tegelijkertijd warm blijft. Bij Life-Line staan wij bekend om wandelkleding van hoge kwaliteit. Ben je voor jouw wandeling nog op zoek naar comfortabele wandelkleding? Neem dan een kijkje bij ons assortiment wandelkleding en outdoorkleding.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-