Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

De beste wandel apps die je op je smartphone moet hebben

  • Geplaatst op
  • Door Anouk
  • 0
De beste wandel apps die je op je smartphone moet hebben

Als wandelaar ben je vast wel bekend met diverse wandel apps. Ze helpen je bij het vinden van leuke wandelroutes bij jou in de buurt. Met de plattegrond op je smartphone is verdwalen haast onmogelijk.
Je hebt altijd de mooiste wandelroutes bij de hand en je weet precies hoe ver je bent. Met een wandel app word je goed genavigeerd, waardoor je niet bang hoeft te zijn om verkeerd te lopen. Life-Line testte een aantal wandel apps om je goed te kunnen adviseren. We delen de wandel apps die jij als wandelaar goed kunt gebruiken.


WandelZapp

In de collectie van WandelZapp vind je ruim 1000 wandelroutes in heel Nederland. Grote kans dat er bij jou in de buurt ook een leuke route te vinden is. De afstand van de wandelingen varieeren tussen de 4 en 26 kilometer. Je kunt eenvoudig zoeken op afstand en locatie. Daarnaast kun je filteren op: OV bereikbaarheid, rondwandeling, routebeschrijving en toegankelijk voor honden. Erg handig om jouw specifieke wandelwensen in te stellen. Wanneer je gaat wandelen met WandelZapp zie je een wandelkaart met de route, je locatie als wandelaar, een korte omschrijving van de tocht, een aantal foto's en natuurlijk een routebeschrijving.

WandelZapp is verkrijgbaar voor Android en iPhone. Je krijgt de eerste wandeling gratis.
Een wandeling kost 1,79. Je kunt ook kiezen voor een abonnement. Je betaalt eenmalig 12,99
om onbeperkt wandelroutes te downloaden. Dit bedrag betaal je jaarlijks.

 

 


Klompenpad App

Klompenpaden zijn wandelroutes die over het boerenland, landgoederen en historische paden lopen. In de provicies Utrecht en Gelderland zijn deze klompenpaden te lopen. Vandaag de dag zijn er al meer dan 100 klompenpaden, die allemaal in de Klompenpad App staan. Een klompenpad varieert van 3,5 kilometer tot 17 kilometer. Deze wandelroutes staan allemaal in de Klompenpaden app. Het downloaden van de Klompenpad app is de moeite waard als je woont in de provincies Gelderland of Utrecht. Of wanneer je op vakantie naar Midden Nederland gaat of als je een leuke dagtrip gaat plannen.

In de app vind je een lijst met alle klompenpaden. Je kunt filteren en sorteren op lengte (het aantal kilometers), naam of locatie. Per route wordt informatie getoond van de naam van de route, de afstand en de locatie. Zie je een route die je wat lijkt? Als je klikt op de route krijg je een korte intro, het instappunt, parkeermogelijkheden, toegankelijkheid voor honden en de plattegrond te zien. De wandel app Klompenpaden is GRATIS en verkrijgbaar voor Android en iPhone.

 

 

 


Natuur Routes

De app Natuur Routes van Natuurmonumenten heeft ruim 300 wandel-, fiets-, en kanoroutes. Al deze routes lopen door de natuurgebieden van Natuurmonumenten. Je kunt kiezen voor speciale korte routes voor kinderen maar ook lange afstandsroutes. In de wandelapp is het eenvoudig om te zoeken op route en op startplaats. Je kunt filteren op afstand, horeca onderweg, het thema van de route, honden en rolstoelvriendelijkheid. De resultaten van je zoekopdracht worden onder elkaar weergeven in een lijst. Deze lijst is gesorteerd op afstand van je locatie en benoemt: de naam van de route, het type route, de afstand, de locatie en afstand vanaf de opgegeven locatie. Zie je een route die jou leuk lijkt? Je kunt dan de route downloaden. De wandel app Natuur Routes is GRATIS en beschikbaar voor Android, iPhone en Windows Phone

 


Endomundo

De app Endomundo is een fitnesstracker waarmee je sportprestaties kunt vastleggen, zoals wandelen. Als je de afstand van je wandelingen graag vastlegt, is Endomundo een ideale app. Deze app is super eenvoudig om te gebruiken. Je stelt de app in op wandelen. Vervolgens druk je op de playknop en begint aan je wandeling. Enmodo toont de afstand, de tijd, de snelheid, de verbrande calorieën en een plattegrond met de afgelegde route. Ben je uitgewandeld? Klik dan op de stopknop. Je krijgt en samenvatting van je wandeling. Heb je foto's gemaakt onderweg? Deze kun je eenvoudig toevoegen en vervolgens op social media delen. De app is GRATIS beschikbaar voor Android, iPhone en Windows Phone. Je krijgt in de app reclame te zien. Vind je dit vervelend? Dan kun je een premium (betaalde) versie aanschaffen die vrij is van reclame. 

 

 


Route.nl - fietsroutes & wandelroutes

Via de wandel app Routes.nl kun vind je meer 100.000 gratis fiets- en wandelroutes. Door het grote aanbod is er altijd wel een wandelroute bij jou in de buurt te vinden. Stel gemakkelijk jouw vertreklocatie in en je krijgt diverse aanbevolen routes. Je kunt op verschillende manieren jouw gewenste route vinden. Je kunt zoeken op provincie. Ga je op vakantie of een dagje weg? Handig om vooraf te checken bij de app wat leuke wandelroutes zijn en wat er aangeraden wordt. Zie je een route die jou wat lijkt? Sla hem dan op om hem op een later moment te lopen. Zo kun je eenvoudig een lijstje maken met alle routes die jij wil lopen. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland en België vind je met deze app tienduizenden routes. Je kunt de routes downloaden voor offline gebruik. Zo kun je internetgebruik verminderen, waardoor de batterij van je telefoon langer vol blijft. Deze app heeft vele goede reviews en wat ons betreft dus echt de moeite waard om te downloaden. De app is GRATIS beschikbaar voor Android en iPhone.

 


Waddenwandelen

Deze app heeft ruim 1200 kilometer wandelmogelijkheden rondom het werelderfgoed de Waddenzee. Je vind op de app korte wandelingen, maar ook meerdaagse tochten. De gebieden met wandelroutes zijn Noord-Holland, Friesland, Groningen en alle waddeneilanden. De oude cultuurlandschappen, gevarieerde natuur en de rijke cultuurhistorie van de kust en eilanden staan centraal in de app. De wandelroutes variëren van 9 tot 24 kilometer. Je krijgt goede instructies, informatie over bijzondere of interessante plaatsen, bereikbaarheid, parkeergelegenheid, horeca en meer. Ga naar waddenwandelen.nl om alle routes te bekijken. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-