Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Hoe bereid jij je voor op een wandel- of fietstocht op een regenachtige herfstdag?

Hoe bereid jij je voor op een wandel- of fietstocht op een regenachtige herfstdag?

Stormachtig weer, het is koud en het regent vaker. Geen reden om niet naar buiten te gaan in de herfst. Juist in dit seizoen is het fijn om erop uit te trekken. Op dit moment staat de natuur vol in bloei, de mooiste herfstkleuren zijn te zien, de paddenstoelen schieten uit de grond en het zonnetje schemert door de bomen met prachtige vogelgeluiden om je heen.

Wat kenmerkend is voor de herfst, is dat de weersomstandigheden nogal wisselend kunnen zijn. Van een heerlijk nazomerse warme dag kan het ineens omslaan in stormachtig herfstweer. Hoe bereid jij je voor op een wandel- of fietstocht op een regenachtige herfstdag?

 

  • Wees goed voorbereid: houd de weersverwachtingen goed in de gaten. Vooral voor het gebied waar je naar toe wil gaan. Zijn met slecht weer de paden dan nog goed begaanbaar? Houdt rekening met het feit dat het weer ineens kan omslaan. Van een heftige regenbui naar een warm zonnetje.
  • Juiste kleding: de juiste kleding maakt de tocht extra aangenaam. Door verschillende laagjes te dragen blijf je in alle omstandigheden warm en droog. Katoen kan je beter niet dragen tijdens een wandeling of fietstocht op een regenachtige dag omdat het langzaam droogt wanneer het nat is geworden en lichaamswarmte wegneemt. Je kan in dit geval dan beter synthetische stoffen dragen. De buitenlaag is het belangrijkst. Kies voor een waterafstotende en ademende jas met capuchon. Voor de dames is de gevoerde softshell parka Atabe een goede optie. Voor de heren is dat de gevoerde softshell jas Dartlo. Wat ook niet mag ontbreken zijn natuurlijk waterdichte schoenen. 
  • Bescherm je bagage: zorg dat je bagage droog blijft tijdens de tocht. Doe een waterdichte hoes om je tas. Bijvoorbeeld de Kelty regenhoes. Heb je dat niet, dan kan je een vuilniszak gebruiken. Heb je belangrijke spullen mee, stop dit nog extra in een plastic zak zodat je zeker weet dat het droog blijft bij een flinke regenbui. 
  • Tijdens de tocht: je lichaam koelt af wanneer je een lange tijd stil zit. Houdt daarom de pauzes kort wanneer de weersomstandigheden slecht zijn. Wat ook zeker niet vergeten moet worden, is goed blijven drinken. Neem altijd genoeg water mee om gehydrateerd te blijven. Een paraplu kan handig zijn bij een kleine regenbui. Kies dan voor een lichtgewicht paraplu welke opvouwbaar is en makkelijk in je tas past.

Met al deze tips zorg jij er voor dat je een mooie en fijne wandel- of fietstocht kan maken tijdens een herfstachtige dag. Regen, storm en kou. Niks en niemand houd je tegen!

( Neem ook een telefoon of camera mee om de mooie plaatjes onderweg vast te leggen )

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-