Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Kampeergids met kampeertips voor beginners

  • Geplaatst op
  • Door Anouk
  • 0
Kampeergids met kampeertips voor beginners

Voor velen is kamperen de ultieme vakantie-ervaring. Dat is heel begrijpelijk, want kamperen is ontzettend veelzijdig. Je bent de hele dag (en nacht) in de natuur, je kunt je tent gemakkelijk verplaatsen en je bent lekker dicht bij de natuur. De eerste keer kamperen (of na lange tijd weer kamperen) kan in de voorbereidingen best wat stress opleveren. Waar ga ik heen? Welke kampeerspullen moet ik allemaal meenemen? Welke kampeerspullen zijn het investeren waard? Hoe geniet ik optimaal van mijn kampeervakantie? Life-Line geeft in deze kampeer-guide tips over kamperen voor beginners, zodat je goed voorbereid aan je kampeervakantie kunt beginnen.

 

1. Onderkomen: Kies de juiste tent

Onmisbaar natuurlijk bij je kampeeravontuur is een goede tent. Hoe groot moet de tent zijn en wat is het doel van je vakantie? Aan de hand van deze twee vragen kun je het beste inschatten wat voor soort tent bij jou past. De grootte van een tent is afhankelijk van hoeveel mensen er in de tent gaan slapen en hoe veel ruimte je wil hebben. Ga je samen met je partner of vriend(in) of ga je met kinderen of meerdere vrienden? De meest voorkomende tenten zijn tweepersoons tenten en vierpersoons tenten. Wat voor soort vakantie ga je doen? Ga je van plek naar plek verhuizen met de tent? Ga dan voor een tent die gemakkelijk op te zetten en af te breken is, want dat bespaart je een hoop moeite!

Daarnaast is het ook de moeite waard om te kijken naar de prijs die wilt uitgeven bij het aanschaffen van een nieuwe tent. Ben je van plan vaker te kamperen of is het een eenmalige actie? Het is de moeite waard om te investeren als je er vaker mee op vakantie wil gaan. Tip: zet de tent thuis een keer op. Zo weet je hoe alles werkt en kun je als je op je bestemming bent de tent eenvoudig en sneller opzetten. Ben je op zoek naar een nieuwe tent? Bekijk dan hier ons assortiment tenten.

 

 

2. Kleding: Neem goede outdoor- of wandelkleding mee

Ongetwijfeld zul je tijdens je kampeervakantie vaak de natuur ingaan om te wandelen of te fietsen. Outdoorkleding is speciaal ontwikkeld om zo comfortabel mogelijk te genieten van je outdoor activiteit. De kleding is licht in gewicht en dus gemakkelijk mee te nemen. Veel gewicht meenemen op vakantie is natuurlijk het laatste wat je wilt. Naast dat outdoorkleding licht in gewicht is, is het gemaakt van goed ventilerende materialen. Tijdens je wandeling of fietstocht ben je in beweging en zul je transpireren. Daarom is het fijn om kleding te dragen die goed vocht kan afvoeren en goed ventileert.

Wanneer de zon schijnt en de temperaturen oplopen, is het prettig om goed ventilerende kleding te dragen. Outdoorkleding is vaak gemaakt van een sneldrogende stof. Dat komt goed uit wanneer je zweet, door de regen loopt of je kleding onderweg gaat wassen. Vaak is het handig om een outdoor fleecevest mee te nemen, voor de avonden en ochtenden. Fleece is een stofje die je lekker warm houdt en prettig aanvoelt op de huid. Als je houdt van een multifunctioneel kledingstuk is een afritsbroek echt wat voor jou! Je ritst de pijpen eraf wanneer je in een korte broek wil lopen en vice versa. Outdoor shirts zijn comfortabel om mee te nemen tijden jouw kampeer vakantie. De shirts met korte mouwen zijn sneldrogend en van een ventilerende stof gemaakt. Neem ook altijd een pet of hoofddeksel mee, omdat je de hele dag buiten zult zijn en de zon fel op je hoofd kan branden. Bescherm jezelf door zonnebrand te dragen. Ben je op zoek naar wandelkleding? Bekijk dan hier ons assortiment wandelkleding

 

3. Anti-insecten: Ga voor insectenetende kleding

Insecten horen bij de natuur. Muggen en wespen zijn niet iedereens vriend, want ze kunnen vervelend steken. Wil je jezelf beschermen tegen insectenbeten? Je kunt anti-insecten kleding dragen om de kans op insectenbeten te verkleinen. Deze kleding bevat een speciale coating waardoor insecten op afstand blijven. Wil je meer weten over insectenwerende kleding? Bekijk dan hier ons assortiment anti-insecten kleding. Naast speciale insectenwerende kleding dragen, kun je jezelf ook op andere manier beschermen. Je kunt jezelf ook insmeren met anti-insecten crèmes of sprays, of een muggenwerende kaars branden om insecten op afstand te houden. 

 

4. Slapen: Kies een comfortabele slaapzak 

Een slaapzak houdt je ‘s nachts lekker warm en hoort helemaal bij kamperen. Je kunt een slaapzak gemakkelijk opvouwen, is licht in gewicht en neemt niet veel ruimte in beslag. Vandaar dat een slaapzak zo populair is onder kampeerliefhebbers. Slaapzakken heb je in allerlei soorten, maten en kleuren. Een slaapzak kan verschillen in vorm. Je kunt jezelf van top tot teen inpakken in een mummie slaapzak. Dit kan goed van pas komen als je gaat kamperen in de bergen of ergens anders waar het ‘s nachts flink afkoelt. Als het in de nacht niet erg afkoelt, kun je het beste de welbekende standaard slaapzak gebruiken. Ben je op zoek naar een goede slaapzak? Bekijk ons assortiment slaapzakken

 

 

 

5. Backpack: Kies de juiste rugzak

Wanneer je gaat kamperen is het handig om een backpack mee te nemen waar je essentiële spullen in kunt doen. Daarnaast kan een backpack van pas komen wanneer je gaat wandelen. Tijdens een wandeling is het verstandig om wat te drinken en wat te eten mee te nemen. Ben je verschillende dagdelen onderweg, zoals in de avond? Dan is het handig om een vest tegen de wind of kou mee te nemen. Zorg dat je voordat je begint aan je wandeling of fietstocht even de weersverwachting checkt. Zo ben je goed voorbereid en kun je meenemen in je backpack wat je nodig hebt. Ben je op zoek naar een fijne backpack voor jouw kampeervakantie? Bekijk ons assortiment backpacks

 

 

 

6. Checklist: Maak een lijstje zodat je niets vergeet

Wat zijn de belangrijkste spullen die je niet mag vergeten? Maak een lijstje! Zo kun je niets vergeten en ga je met een ontspannen gevoel aan je kampeervakantie beginnen. Wat zijn nu echt de belangrijkste dingen om mee te nemen tijdens het kamperen? Denk aan een tent (en alle benodigdheden, zoals een onderzeil, haringen en een lamp), een slaapzak, comfortabele kleding, een zaklamp, lampen, zeep/shampoo, toiletpapier, en een goede rugzak.

Daarnaast moet je zeker aan de volgende dingen denken! Hoe ga je eten? Neem bijvoorbeeld een gasstelletje mee om te koken. Als je in de wildernis gaat kamperen, is het verstandig om wat eten zoals survival food mee te nemen en genoeg water. Heb je elektriciteit? Wel als je op een camping staat, maar hoe doe je dat als je gaat kamperen in de wildernis? Maak voor jezelf duidelijk hoe jouw kampeervakantie eruit gaat zien en wat je allemaal nodig hebt. Door een lijstje te maken houd je overzicht en kun je niets vergeten. Goed voorbereid op kampeervakantie gaan scheelt een hoop gedoe, waardoor je ultiem en ontspannen kunt genieten! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-