Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Life-Line ambassadeur: Henk Pots

  • Geplaatst op
  • Door Sophie
  • 0
Life-Line ambassadeur: Henk Pots

Henk heeft een aantal artikelen uit de zomercollectie getest. Benieuwd naar zijn bevindingen?

Henk uit Friesland (73 jaar) maakt heel wat kilometers! Hij wandelt elk weekend een georganiseerde wandeltocht van 40 km en daarnaast nog één of twee keer per week een stuk van een LAW (Lange-Afstand-Wandelpad) of een zelf gekozen route van 25-30 km in zijn woonomgeving. Als vrijwilliger voor Wandelnet loopt Henk ook regelmatig een deel van een LAW of NS-wandeling om die te controleren en wijzigingen te melden. Naast de 4-daagse in Nijmegen loopt Henk meestal nog 2 of 3 andere meerdaagse wandeltochten In Nederland. Al met al heel wat wandeluren!

Softshell jas: die gebruik ik in het voorjaar en in de herfst tijdens de overgang van koud naar warm en omgekeerd. Daar is een softshell jas ideaal voor. Ik transpireer veel en als het nog hard waait, krijg ik het soms koud als ik de warmte niet goed kwijt kan. Een ademende softshell jas is dan ideaal.

Afritsbroek of in de zomer een korte broek: Mijn broeken moeten bijna altijd in de taille iets worden ingenomen, omdat ze anders te ruim zitten, maar de beenlengte heb ik wel nodig. Qua materiaal draag ik het liefst een sneldrogende stof zoals polyester, ook omdat ik veel transpireer. Wanneer het erg koud is of er veel wind staat, draag ik vaak polyester broeken die gevoerd zijn met fleece of katoen. Dat geeft extra warmte en is met name in de winter heel fijn.

Overhemd: zomers met korte mouw en in de winter met lange mouw. Al mijn overhemden zijn van polyester.

T-shirt Ik transpireer veel en daarom draag ik altijd een functioneel sportshirt/onderhemd onder mijn overhemd. Als het kouder is of hard waait, draag ik 2 T-shirts onder mijn overhemd, dan heb ik dus 3 laagjes onder de jas aan.

Jas: in de zomer loop ik natuurlijk het liefst zonder jas maar als het hard waait draag ik ook zomers een dun jasje dat winddicht is. Als het minder koud is en er weinig wind staat draag ik een fleece jack. In de winter kies ik een gevoerde jas die winddicht, waterdicht en ademend is.

Henk heeft een aantal artikelen uit de zomercollectie getest. Benieuwd naar zijn bevindingen?

2-pack T-shirt (artikel nr. 85101204)

De T-shirts hebben een fijne pasvorm en zijn gemakkelijk draagbaar, dat komt door het stretch materiaal dat er in verwerkt is (5% spandex). Ze zitten zeer comfortabel en hebben een prima lengte, de rug komt niet bloot te zitten als je buigt of draait. Omdat ik zelf veel transpireer kies ik voor T-shirts waar helemaal geen katoen in zit. De 2-pack is voor 68% gemaakt van bamboe (viscose verkregen uit bamboe garen) maar bevat ook een klein deel katoen (27%). Daar zou ik zelf dus niet voor kiezen maar desondanks is het een fijn T-shirt die ik andere wandelaars zeker aanbeveel.

 

Panthera stretch afritsbroek (artikel nr. 63130225)

Een fijne broek met een goede pasvorm. Ik heb vrij lange benen waardoor ik een grotere maat moet kiezen om de juiste beenlengte te hebben. In de taille moet ik mijn broeken vaak innemen, zo ook bij de Panthera. De broek draagt door het stretchaandeel erg lekker, hij beweegt goed mee en je voelt geen weerstand bij het wandelen. In een regenbui werd de broek snel nat maar hij was ook in de kortste tijd weer droog, dankzij het sneldrogende materiaal. De bruine kleur is niet alleen mooi maar ook heel handig omdat je modderspetters er niet op ziet. De broek heeft voldoende zakken en biedt veel ruimte om dingen mee te nemen. Alleen mijn wandelgids Lange Afstandspaden paste net niet helemaal in de zak op het bovenbeen, hij stak aan de bovenkant iets uit. Maar dat is dan ook het enige minpunt die ik deze broek kan geven. Ik kan de broek zeker aanraden aan mede-wandelaars!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-