Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Top 5 natuurgebieden in Nederland

  • Geplaatst op
  • Door Kelly
  • 0
Top 5 natuurgebieden in Nederland

Om een mooi natuurgebied te bekijken, hoef je het niet langer verderop te zoeken. Ons eigen koude kikkerlandje biedt namelijk genoeg natuurgebieden waar je kunt genieten van al het natuurschoon. Van te voren is het soms lastig in te schatten welk natuurgebied de moeite waard is om stad en land voor af te reizen. Daarom hebben we een selectie voor jou opgesteld die volgens ons met stipt een keer bezocht moeten worden. Wellicht komen sommige natuurgebieden je al bekend voor, maar ben je er nog nooit geweest. Lees mee en ontdek de mooiste natuurgebieden die ons land rijk is.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Een van de meest bekende natuurgebieden van Nederland is de Hoge Veluwe, dit natuurgebied mocht dan ook zeker niet ontbreken in deze top 5. Het nationaal Park De Hoge Veluwe is te vinden in de provincie Gelderland. Met in zijn totaal zo’n 5400 hectare aan natuurschoon, wordt dit gebied ook wel eens de ‘groene schatkamer van Nederland’ genoemd. Haar uitgestrekte grasvlakten en heidevelden, maar ook dichtbegroeide bossen,  zorgen voor de mooiste stillevens en de prachtigste kiekjes.

Voor de dierenliefhebbers onder ons zal dit gebied zeker de moeite waard zijn, want in dit natuurgebied maak je grote kans op het spotten van de Nederlandse Big Five. Er lopen hier tal van wilde zwijnen, edelherten & reeën, dassen en vossen. Verder biedt de omgeving genoeg uitstapjes om hier een weekend te verblijven. Wij raden je aan om een bezoekje te brengen aan het Kröller-Müller museum waar je een grote verzameling schilderijen van Vincent van Gogh kunt aanschouwen. Liever iets meer actie? Combineer het genieten van de natuur met een bezoek aan een klimbos of een bosrit te paard.

De hoge veluwe

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Liever dicht bij de frisse zeelucht? Dan raden wij je het Nationaal Park Zuid-Kennemerland aan, gelegen aan de Noordzee en dicht in de buurt van Haarlem. Park Zuid-Kennemerland is een van de grootste duingebieden van Nederland. Hier vind je een ruime variatie aan bossen, open weiden, meren en uitzichtpunten. Vanuit de geschiedenis waren deze Natuurmonumenten onderverdeeld in vier landgoederen, ooit eigendom van Amsterdamse kooplieden. In de loop van de tijd kreeg de natuur voorrang en dit zie je terug in de prachtige duinlandschappen. Toch zie je nog goed dat elk landgoed zijn eigen karakter heeft behouden. 

Bijna overal in dit natuurgebied kun je vrij wandelen en fietsen op de vele aangelegde paden. Onderweg kijk je je ogen uit over de talrijke vlaktes gevuld met de mooiste duin bloemen. Wie weet ontdek je naast bijvoorbeeld een veld vol duinviooltjes ook wel een Schotse hooglander die in dit natuurgebied veel te vinden zijn. De combinatie van duinen, bossen en strand biedt gegarandeerd een geslaagde dag of weekend!

Zuid kennemerland

Nationaal Park De Biesbosch

De Hollandse Biesbosch is een natuurgebied gelegen tussen de rivieren de Nieuwe Merwede en de Beneden-Merwede. Dit populaire gebied vind je in de provincie Noord-Brabant. 

Heerlijk wandelen door de dichtbegroeide bossen of pak je liever de fiets en maak je een tocht langs open weides. Voor de oplettende wandelaar kan een bever zelfs gespot worden. Vossen, hazen, reeën, boommarters woelmuizen. 

Naast wandel- of fietstochten raden wij je aan om dit prachtige waterlandschap eens vanuit een ander perspectief te bekijken, ter water. In de buurt van dit natuurgebied huur je gemakkelijk een kano of een boot om een heerlijke middag te vertoeven met familie of vrienden. Waan je tussen de eilanden en polders voor de mooiste uitzichten. 

Wat dit park zo bijzonder en uniek maakt is het zoetwatergetijde. Ondanks de deltawerken is er in het Biesbosch nog steeds getijdenverschil. Wat betekent dat een aanhoudende storm het overtollige water zorgt voor hogere waterstanden. Het gevolg voor wandelaars: natte voeten! Zorg daarom voor waterafstotende wandelschoenen en kleding

Dit natuurgebied is zeker aan te raden als je houdt van een wat meer dynamisch en avontuurlijk natuurgebied. Door de ruige en hoge bebossing vergeet je dat je in Nederland bent. Ervaar zelf al het moois in dit natuurgebied.

Biesbosch Biesbosch

Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide

Ben je op zoek naar een natuurgebied met een ruime diversiteit dan is het, aan onze zuiderburen gelegen, Grenspark De Zoom-Kalmthoutse-Heide iets voor jou! Het wisselende landschap variërend van heide, duinen, weilanden, polder en bossen biedt je in een dag  een hoop nieuwe ervaringen. Kom even op adem, of je nu te voet, te paard of op de fiets bent, hier ervaar je rust. 

Dit Grenspark ligt gedeeltelijk in de provincie Noord-Brabant aan de Nederlandse kant en de provincie Antwerpen aan de Belgische kant. 

Het unieke aan dit Grenspark is dat de meest zeldzame planten en dieren leven in dit natuurgebied. Het is dan ook niet voor niets dat dit beschermde gebied deel uitmaakt van een van de belangrijkste natuurgebieden van Europa. Verder laat dit gebied zich omschrijven als stiltegebied, wat steeds schaarser wordt in een snelgroeiende wereld. Hier kan Nederland dus trots op zijn.

De zoom  De Zoom-Kalmthoutse Heide

De Alde Feanen

Voor het laatste natuurgebied zoeken we het iets hoger op, dit natuurgebied bevindt zich in het karakteristieke Friesland. 

Het Nationaal Park De Alde Feanen is het best varend te verkennen. Zo is dit een perfect gebied voor watersporters zoals zeilers en surfers, maar ook voor bezoekers die houden van een rondje varen dwars door de natuur heen. Met een klein beetje geluk kom je zelfs een otter tegen. 

Begeef je je liever op het vaste land, dan zijn de wandel- en fietsroutes ook zeer aan te raden. Je treft een rijk gevarieerd gebied, waar je langs het water, door het bos, langs weilanden en door dorpen heen slingert. Heerlijk om tussendoor een tussenstop te maken om ergens een lekker hapje en drankje te nuttigen. 

Waan je op de meest betoverende plekken. Trek je wandelschoenen maar vast aan, en beleef een prachtige avontuurlijke dag. Vogelspotters kunnen hier hun geluk niet op met de zeearend, aalscholvers, ooievaars, lepelaars en roerdompen die hier verblijven. Vergeet zeker niet jouw fototoestel om de meest schitterende beelden vast te leggen!

Voor vrijwel elk bezoek aan een natuurgebied geldt: zorg dat je je goed kleed en voorbereid op pad gaat. Ontdek onze stijlvolle jassen en comfortabele broeken, die zowel waterafstotend als anti-insect en licht van gewicht zijn. Geniet zo nog meer van jouw outdoor activiteiten. 

De Alde Faenen De Alde Faenen natuurgebied

Welk natuurgebied ontbreekt volgens jou nog aan dit lijstje? En naar welk gebied ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden? Laat hieronder een reactie achter! 

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste trends op het gebied van outdoor activiteiten? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van de nieuwe collecties, aanbiedingen en meer.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-