Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Wandelen door de kloven van de Alpen

  • Geplaatst op
  • Door Sofie
  • 0
Wandelen door de kloven van de Alpen

Wandelen door de kloven van de Alpen is ontzettend mooi. Je ziet indrukwekkende rotsformaties, bloeiende flora en staat stil bij wat voor kracht de natuur heeft. In deze blog hebben wij een aantal wandelingen door de kloven van de Alpen beschreven en welke kleding geschikt is voor tijdens een wandeling door een kloof.

Wandelen door de kloven van de Alpen

Tijdens een wandelvakantie kom je altijd op plekken dat het lijkt alsof je alleen op de wereld bent. Adembenemend mooi en het idee dat de natuur in duizenden jaren zich steeds verder ontwikkeld heeft en kloven zijn ontstaan is magisch. In de Alpen zijn verschillende kloven, de één diep en smal en de ander weer breed en kort. Alle kloven hebben indrukwekkende rotsformaties, mooie natuur en vaak een stromende rivier en watervallen. In sommige kloven is het mogelijk om mooie wandelingen te maken. In deze blog staan de mooiste wandelingen door kloven voor jou op een rijtje. Daarnaast zullen we het hebben over welke kleding je nodig hebt tijdens een wandeling door een kloof.

Tiefenbachklamm Oostenrijk

Het gebied waar de Tiefenbachklamm kloof ligt heeft drie kloven in totaal, maar de Tiefenbachklamm is de mooiste van de drie. De kloof ligt in het plaatsje Kramsach en is 5,7 kilometer lang. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens het wandelen loop je over een smal maar stevig en goed beveiligd pad. Aan het einde van de kloof ligt Jausenstation waar je rustig kan bijkomen van de wandeling.

Les Gorges du Durnand – Zwitserland

Les Gorges du Durnand ligt vlakbij Martigny. Aan het einde van de 19e eeuw is de kloof ontdekt. Het wandelpad is in 1987 compleet gerenoveerd en wordt tot op de dag van vandaag goed onderhouden. De tocht is 1 kilometer lang en je zal ongeveer een uurtje onderweg zijn. Het bestaat uit een pad met ruim 300 trappen en houten bruggen. Onderweg kom je langs mooie flora, indrukwekkende rotsen, stromende rivier en 14 watervallen! Het leuke van deze wandeling is dat je op informatieborden veel te weten komt over de kloof en het natuurgebied.

De Gilfenklamm – Italië

In het Duits wordt het als De Gilfenklamm uitgesproken en op z’n Italiaans als Cascate di Stranghe. De kloof ligt in het gelijknamige dorpje Stranghe in Zuid-Tirol. De wanden van de kloof hebben allerlei verschillende kleuren groene marmer.  De wandeling is 2,5 kilometer lang dwars door de kloof over een zeer goed beveiligd pad met steile trappen en smalle bruggen. Onderweg kom je langs veel watervallen en bijzondere rotsformaties, wat deze kloof tot een bijzondere ervaring maakt.

Liechtensteinklamm – Oostenrijk

De Liechtensteinkamm ligt in de Oostenrijkse deelstaat Salzburgerland, vlakbij Sankt Johann im Pongau. De Liechtensteinkamm is één van de diepste en langste kloof van alle kloven in de Alpen. De kloof is 1 kilometer lang te bewandelen. Tijdens het wandelen loop je over smalle paden en bruggen. Op sommige stukken is de kloof zo smal en hoog dat je nauwelijks de lucht nog kan zien waardoor deze kloof bijzonder is.

Kleding

We hebben een paar heel mooie kloven waar je kan wandelen beschreven, maar wat moet je nu eigenlijk aan trekken tijdens zo’n tocht? De wandeltochten duren niet altijd een hele dag, maar zijn toch zwaar om te wandelen. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Als eerste zijn stevige wandelschoenen met voldoende grip erg belangrijk. Het kan handig zijn om waterdichte/waterafstotende wandelschoenen te hebben omdat je veelal langs water en watervallen loopt.

Tijdens het wandelen is het verstandig om met het laagjes systeem te werken. Op deze manier kan je jezelf altijd kleden naar de weersomstandigheden. Als eerste laagje kan je een vochtregulerend shirt of blouse dragen. Daaroverheen een fleece vest en daarover kan je een softshell jas dragen. In de zomer is het vaak overbodig om een waterafstotende jas te dragen.

Voor je onderlichaam is een afritsbroek een uitstekende keuze in de lente/zomer. In de ochtend heb je een lange broek aan, maar wanneer het in de middag warmer wordt kan je jouw broek afritsen tot een korte broek. Op deze manier kan je jezelf kleden naar de weersomstandigheden.

Tijdens het wandelen in een kloof kan het vochtig zijn en loop je langs veel stilstaande waterplassen, voor muggen een ideale leefomgeving. Om jezelf te beschermen tegen insectenbeten is insectwerende kleding geen overbodige luxe. Ben je benieuwd naar wat insectwerende kleding precies is en hoe het werkt? Dat lees je hier.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-