Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Wandelroutes langs de mooiste natuurmonumenten

Wandelroutes langs de mooiste natuurmonumenten

Ervaar de mooiste plekjes in de natuur met een wandelroute langs verschillende natuurmonumenten. Zeker in deze tijd, gaat er niets boven een wandeling waarin je je gedachten kunt verzetten in de natuur. 

Van boerderijen, kastelen, forten en landgoederen. Een greep uit de natuurmonumenten die je tegenkomt tijdens een wandelroute door Nederland. Een monument vertelt ons hoe we vroeger leefden, met elk een eigen verhaal. Ben je geïnteresseerd in historie en cultuur, dan is een wandelroute langs natuurmonumenten een echte aanrader. Daarnaast zijn er ook andere routes te bewandelen zoals een bloesemtocht of vogelroute die een combinatie biedt van natuurmonumenten en de natuur zelf. 

Er zijn meer dan 250 routes uitgestippeld door natuurmonumenten. Om je een handje te helpen hebben we er een paar voor je uitgelicht in deze blog.

Een cultureel uitstapje

Ontdek een stukje historisch gebied tijdens een wandelroute Naardermeer, vlakbij Naarden. Dit 18 kilometer lange pad, neemt je mee langs de mooiste plekjes van het Naardermeer. Het is dan ook het oudste Natuurmonument van Nederland. Let wel op dat deze route erg blubberig kan zijn. Wij raden je aan om op de paden te blijven en je outfit hier op aan te passen. Denk aan laarzen en een waterdichte wandelbroek. De route gaat dwars door natte weilanden, ondiepe plassen en vlonderpaden. Hét perfecte pad voor de avonturiers onder ons!

Bloesemtocht

Voor een ruime variatie aan planten en dieren moet je bij de wandelroute over de bloemdijken, vlakbij Goes zijn. Het is een relatief korte wandeling van 4,5 kilometer maar desalniettemin voert het je door verschillende plekken heen. Van dijken, poelen tot aan de mooiste bloemen. Op de hobbelige weilanden vind je in de zomer grazende koeien die ervoor zorgen dat het pad bewandelbaar blijft. Een aantal bijzondere bloeiers die je kunt aanschouwen tijdens deze wandelroute zijn de aardaker, wollige distel en de ruige anjer. Neem je fototoestel mee, want in dit gebied zijn voldoende spots die de prachtigste plaatjes opleveren!

Vogelroute

Vogelliefhebbers opgelet, in Nederland vind je een vogelroute waarbij je onderweg verschillende tussenstops kunt maken bij een vogelkijkhut of uitkijktoren. In het najaar trekken verschillende vogels naar een waddeneiland. Ze overwinteren in ons land vanuit diverse uithoeken zoals Rusland en Scandinavië. Een aanrader is de wandelroute rond de Ackerdijkse Plassen, dicht in de buurt bij Rotterdam. Het natuurgebied is afgesloten om de vogels te beschermen. Toch kun je een mooie wandeling rond het natuurgebied maken. Er zijn drie uitkijkpunten die je alle drie een totaal ander uitzicht geven, waaronder een rijk beeld van talloze vogels. 

Een andere vogelroute bevindt zich in het zuiden van ons land, rondje Molenplas in Limburg. Het bijzondere aan dit pad is dat je ook buiten de paden mag wandelen. Geniet van de uitzichten vanaf de heuvel en vogelkijk platform. Als je kiest voor deze wandelroute kijk je gegarandeerd van mooie bloemen en kruiden die je onderweg tegenkomt. Verder kun je de Hompesche Molen bezoeken en staat er een Bomenmonument. Ontdek een prachtig uitzicht bij een van de uitkijkpunten tijdens jouw wandelroute en spot de dieren van dichtbij. Zonder ze op te schrikken of te verstoren. 

Ga voorbereid op pad

Je herkent het wel, je bent halverwege de wandelroute en de regendruppels vallen plotseling met bakken uit de hemel. Wees hierop voorbereid met waterafstotende kleding. Daarnaast bevinden veel wandelroutes zich door bossen en andere natuurgebieden, de plek waar veel insecten zijn. Om je te beschermen tegen bijvoorbeeld tekenbeten, raden wij je aan om outdoor kleding aan te schaffen die insectwerend werkt. 

Ontdek de outdoorkleding van LifeLine

In ons assortiment vind je alle outdoor kleding die je nodig hebt tijdens een van jouw wandeltochten. Van anti-insect kleding tot gevoerde jassen, zo kun je met een gerust hart op pad. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag. 

Ontbreekt er volgens jou nog een wandelroute langs natuurmonumenten aan deze lijst? Laat het weten in de reactie.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-