Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Wandeltips voor de lente!

Wandeltips voor de lente!

Volop genieten met onze wandeltips voor de lente

In de lente heb je vaak te maken met wisselende temperaturen en weersomstandigheden. Waar het in de ochtend nog heel fris kan zijn, kan het rond het middaguur al behoorlijk warm worden. Functionele kleding die voor meer flexibiliteit zorgt en het dragen van laagjes bieden dan vele voordelen. Speciaal voor je lentewandeling geven wij jou de volgende tips mee op weg:

Een afritsbroek is een echte uitkomst bij wisselende temperaturen (bv. Rosetta voor dames en Mohale voor heren).

Maar ook andere kledingstukken hebben veel te bieden; denk bijvoorbeeld aan ritsen onder de armen van je jas: die kunnen voor extra ventilatie zorgen bij behoud van de belangrijkste functies van je jas: bescherming tegen regen en wind.

Wandelen in spijkerbroek is echt verleden tijd! Zeker in het voorjaar kan je nogal verrast worden door een regenbui. Een natte spijkerbroek zal dan snel gaan schuren en hij droogt maar moeilijk op. Functionele, sneldrogende  wandelbroeken daarentegen zijn in de kortste tijd weer droog en bieden ook als zij even nat zijn nog veel draagcomfort (bv. Cascade voor dames en Blico voor heren). Ook in droge omstandigheden zorgt een echte wandelbroek, bv. van stretch voor meer comfort dan een spijkerbroek die te weinig meegeeft, schuurt en knelt.

Vooral bij de bovenstukken is het dragen van laagjes dé manier om in te spelen op wisselende omstandigheden. Daarom leggen wij nog even uit wat het laagjessysteem precies inhoudt:

Het laagjessysteem bestaat uit de onderlaag die zorgt voor de eerste verwarming en vochtregulatie. Let er op dat je een onderlaag draagt van een functioneel materiaal (bv. Ukahlamba voor dames en Sungabala voor heren). Het laagjesysteem werkt niet als je een onderlaag draagt van een materiaal dat vocht niet goed afvoert; katoen bijvoorbeeld droogt slecht en is daarom minder geschikt als onderlaag.

De 2e laag is de tussenlaag en die moet zorgen voor warmte-opslag en vochtafvoer. Fleece is een zeer geschikt materiaal voor de tussenlaag omdat het goede isolerende eigenschappen heeft en vocht goed afvoert. Voor koudere dagen kies je een dikker fleece vest (bv. Erica voor dames en San voor heren) en voor warmere dagen een dun fleece vest (bv. Lothenti  voor dames en Bromus voor heren).

De 3e laag is de buitenlaag en die moet je beschermen tegen wind, zon en regen. Let op voldoende bescherming voor Uv-straling (UPF40+ of de maximale bescherming van UPF50+) om gezondheidsklachten te voorkomen. Let er ook op dat de buitenlaag niet alleen waterdicht is, maar ook ademend. De waterdichtheid wordt aangegeven in wc (Engels: water column) en het ademend vermogen wordt uitgedrukt in mc (Engels: moisture column). Als buitenlaag zou je kunnen kiezen voor de Pavonina (dames) en Falco (heren) of bij droog weer de softshell-stretch jassen Monta (dames) en Capreo (heren).

Waar moet je nog meer aan denken?

Vooral in het voorjaar als de temperaturen beginnen op te lopen, kan je nogal last hebben van insecten. Muggen maar vooral ook teken kunnen in Nederland voor gezondheidsklachten zorgen. Met de anti-insectkleding van Life-Line verminder je het risico op ziektes zoals de ziekte van Lyme. Wil je meer weten over de anti-insectkleding? Klik dan hier.


Neem zonnebrandcrème mee! Ook al voelt de zon nog niet zo warm aan, de UV-straling kan al sterk zijn en verbranding veroorzaken. Ben je erg gevoelig voor de zon, dan kan een pet met nek/hals bescherming voor extra comfort zorgen (bv. pet Screen).

Altijd handig: een fles water voor onderweg en een stuk fruit of een mueslireep als tussendoortje.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-