Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

De groenste natuurkampeerterreinen in Nederland

De groenste natuurkampeerterreinen in Nederland

Groene natuurkampeerterreinen in Nederland, de naam zegt het al. Natuurliefhebbers let goed op, want in deze blog nemen we je mee in de mooiste groene plekken in Nederland. Geniet van rust, de frisse buitenlucht en de ruimte. Het kampeerseizoen start bijna, de perfecte tijd dus om je voor te bereiden en alvast wat research te doen. In Nederland zijn er al 134 Natuurkampeerterreinen. In het Groene Boekje, van stichting de Groene koepel, vind je een overzicht van natuurkampeerterreinen die zijn aangesloten bij deze stichting. Wanneer een terrein dit keurmerk draagt, weet je zeker dat het goed is. Om toegang te krijgen tot een van deze prachtige natuurterreinen moet je een natuurkampeerkaart kopen.

Kies het groene verblijf dat bij jouw past

De groene verblijfsrecreaties in Nederland zijn onder te verdelen in drie verschillende categorieën namelijk, puur natuur, natuur plus en natuur comfort. Ontdek welke vorm het beste bij jouw past.

Puur Natuur - ook wel, back to the basic. Campings die dit label dragen zijn vaak terreinen met simpele voorzieningen en bovendien zonder stroomvoorziening.

Natuur Plus - op natuurcampings in de categorie Natuur Plus zijn er extra voorzieningen, denk aan wifi en fietsverhuur. Verder heb je er stroomvoorzieningen. 

Natuur Comfort - deze vorm van kamperen is bij de meeste mensen bekend, de voorzieningen op deze locaties zijn luxe zoals een campingwinkeltje en sanitair met verwarming.

 

Een greep uit de mooiste groene campings van Nederland

Voor De Reidplûm reizen we af naar het noorden van het land naar Eernewoude in Friesland. Dit unieke natuurgebied biedt een overnachting midden in het Nationaal Park De Alde Feanen. De perfecte omgeving voor fiets-, wandel en kanoroutes. Wil je meer weten over dit gebied lees dan onze blog over de top 5 natuurgebieden in Nederland. Het natuurkampeerterrein valt in de categorie puur natuur en is uitsluitend geschikt voor tenten. Ben je nog op zoek naar een tent? Bekijk ons assortiment campingartikelen en ga compleet en voorbereid op pad!

Het Bos Roept! Een natuurkampeerterrein in Slootdorp, Noord-Holland. Wat honderd jaar geleden nog onderdeel was van de Zuiderzee is nu een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Overdag zie je egels, vossen, uilen en reeën. In de avond zie je honderden ganzen overvliegen. Dit gebied beschikt over ruime kampeerplekken en is zelfs toegankelijk voor een boot waarmee je tegenover het terrein het vaarwater, dat door het bos slingert,op kunt.

 

In de categorie Natuur Comfort vinden we kampeerterrein De Kamperhoek. Deze hooggewaardeerde camping bevindt zich in Zeeuws-Vlaanderen, in de provincie Zeeland. Dichtbij de Westerschelde, vele dijkjes, en meerdere kleine strandjes. Het terrein zelf is voorzien van duurzaam sanitair, speelvoorzieningen, een boerderijwinkeltje en dieren. Je kampeert hier in een ruim opgezette wei of op een veldje onder de bomen. Een echte aanrader om met het hele gezin naartoe te gaan!

De voordelen van een groen natuurkampeerterrein 

Het kamperen op een groen natuurkampeerterrein is sterk aan te raden, we hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet: 

  • Je hebt genoeg ruimte
  • Geen vaste plaatsen
  • Genieten in alle rust
  • Prachtige uitzichten

 

Ga voorbereid op pad met de complete collectie van LifeLine

Vind de beste outdoor outfit die bij jou past in ons ruime assortiment. Van waterafstotende jassen, die jou beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden tijdens een wandeltocht. Tot aan anti-insecten broeken die tijdens kamperen goed van pas komen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. 


Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste trends op het gebied van outdoor activiteiten? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van de nieuwe collecties, aanbiedingen en meer.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-