Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

Tips voor sportieve dagjes weg in eigen land

  • Geplaatst op
  • Door Anouk
  • 0
Tips voor sportieve dagjes weg in eigen land

Sportieve dagjes weg. Waar kun je aan denken? Wij geven tips voor sportieve, leuke dagjes weg in Nederland!

Ga jij deze zomer op vakantie? Tijdens Corona is alles net even anders. Als je van plan bent om in Nederland te blijven én leuke dagjes weg wilt organiseren, hebben wij een aantal tips voor je. Sportieve dagjes uit met je gezin, vrienden of familie zijn ontzettend gezellig. Doordat je lekker in beweging bent binnen of in de natuur, kun je toch nog een beetje vakantiegevoel creëren in Nederland, mocht je geen verre reis maken. In deze blog geven we tips over sportieve uitjes mét tips over welke kleding je het beste kunt dragen tijdens je outdoor activiteit. 

 

1. Kanoën

Wordt het lekker weer? Ga dan kanoën! Lekker uitwaaien, het water in om af te koelen én in beweging blijven door het roeien. Kanoën is iets wat je alleen kunt doen, maar ook met een klein gezelschap. In Nederland kun je bij verschillende kanoverhuurders routes meekrijgen die je kunt varen. Zo ben je lekker onderweg en zul je genieten van de mooie natuur. Kanoën is leuk om te doen met kinderen. Welke kleding je het beste kunt dragen wanneer je gaat kanoën? Houd er rekening mee dat je nat worden. Kies daarom voor kleding die makkelijk droogt, zoals polyester. Ga verder voor een korte broek en draag badkleding onder je normale kleding. 

 

2. Klimwand

Zit een klimtocht in de bergen er dit jaar niet in? In Nederland zijn er diverse hallen waar je kunt klimmen. Zo hoef je niet helemaal naar de Ardennen of Frankrijk af te reizen. Klimmen bij een klimwand is leuk voor zowel beginnelingen als ervaren klimmers. Kies een klimroute die je voldoende uitdaagt en waar je plezier in hebt. Welke kleding je het beste kunt dragen als je gaat klimmen bij de klimwand? Ga voor kleding waar elastiek in zit. Je lichaam zal in flexibele houdingen naar boven moeten klimmen. Daarom wil je dat je kleding mee rekt. Ga voor een t-shirtje van polyester en een sportbroek. 

 

3. Suppen

Ben jij bekend met suppen? Het staat voor 'stand up paddling'. Staand op een surfbord peddel je kalm over het water. Suppen wordt vaak gedaan op stilstaand water. In Nederland heb je op veel locaties de mogelijkheid om te suppen. Deze outdoor activiteit is erg leuk om samen met je gezin of vrienden te doen. Kies een mooie dag uit en geniet van de mooie natuur om je heen. Je evenwicht houden is het belangrijkste bij suppen. Het kan altijd voorkomen dat je een keer je evenwicht verliest en in het water valt. Je kunt er ook voor kiezen om in zwemkleding te suppen. Als je dan in het water valt, maakt het helemaal niets uit. 

 

4. Snorkelen of duiken

Wist je dat je in Nederland ook kunt duiken en snorkelen? Als je een ervaren duiker bent en je deze zomer niet ver kan reizen vanwege Corona, is het leuk om in Nederland te duiken. Zo blijf je een beetje op niveau en kun je jouw duik vaardigheden trainen. Ook voor beginners kan duiken in Nederland goed zijn. Je kunt bijvoorbeeld je duikbrevet halen, zodat je op een ander moment direct kunt duiken in de Tropen. Qua kleding? Tijdens het duiken draag je vaak een duikpak. Met snorkelen kun je gaan voor badkleding. 

 

5. Boulderen

Ken je dat, boulderen? Boulderen is oplossingsgericht klimmen op een maximale hoogte van 4,5 meter. Het is een laagdrempelige sport die je in je eentje of in teamverband kunt doen. Vaak wordt er wel een introductieles aangeraden om bekend te worden met de principes van boulderen. Je klimt via een kleur via de klimgrepen omhoog naar de top. Welke kleding je het beste kunt dragen? Iets wat soepel is en mee rekt met je bewegingen. Een sportief outfit is dus de beste keuze. 

 

6. Klimbos

Hou jij van klimmen, van de natuur en heb je geen hoogtevrees? Dan is klimmen in een klimbos echt wat voor jou! Je bent lekker buiten in de natuur en sportief bezig. In Nederland heb je diverse klimbossen. Het is echt een leuk, sportief dagje uit om te doen met je kinderen of vrienden. Wat kun je het beste dragen naar een klimbos? Ga voor flexibele kleding. Omdat je in de natuur bent, kun je last krijg van insecten zoals teken. Anti-insectenkleding houdt insecten op afstand, waardoor je veilig van je outdoor activiteit kunt genieten. 

 

7. Blokarten

Blokarten is een sportief strand uitje. Je laat de wind jouw kart vooruit duwen, terwijl jij stuurt en hard over het zand rijdt. Blokarten is gemakkelijk te leren. Na een instructie kun je zo het strand op. Blokarten is leuk wanneer het lekker waait bij de kust. Een zonnetje erbij en je bent verzekerd van een sportief uitje op het strand. Wat draag je tijdens het blokarten? Sportieve kleding. Bijvoorbeeld een fijn t-shirt en een korte broek. 

 

8. Wadlopen

Genieten van een prachtige wandeling op de wadden? Ga wadlopen! Tijdens eb kun je prachtige wandelingen maken op de wadden. Geniet van de uitgestrekte natuur en de rust. Wat kun je het beste dragen tijdens wadlopen? Ga voor wandelkleding. Dit is speciaal ontwikkeld om je zo comfortabel mogelijk te laten wandelen tijdens jouw wandeltocht. Wandelkleding is goed ventilerend en licht in gewicht. Goede wandelschoenen dragen tijdens het wadlopen is zeker aan te raden!

 

9. Indoor skydiven

Is buiten skydiven net een stap te ver voor je? Ga dan indoor skydiven in een simulator. Je zweeft op een harde luchtstroom. Je leert je evenwicht te houden, zodat je lekker kunt zweven en bijna dezelfde beleving hebt als wanneer je outdoor gaat skydiven. In Nederland heb je diverse indoor skydive hallen. Als je een leuke, sportieve activiteit wilt gaan doen, kunnen wij indoor skydiven zeker aanraden! Je draagt een speciaal pak. Onder het pak raden wij aan om sportieve, rekbare kleding te dragen, zoals een sportlegging of sportbroek. 

 

10. Fietsen

De fiets pakken en lekker de natuur ingaan is ook heel leuk om als sportief dag uitje te doen. Ga je voor een natuurgebied bij jou in de buurt? Of pak je de auto en rijd je naar het gebied? Een fietstocht bij jou in de buurt kan verrassend uitpakken. Zeker als je een onbekende fietsroute gaat fietsen kan het handig zijn om je goed voor te bereiden. Voor een lange fietstocht raden wij aan om goed ventilerende en flexibele kleding te dragen. Daarnaast is het handig om een rugzak mee te nemen onderweg, voor belangrijke spullen. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-