Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-

6 Tips voor wandelen tijdens een hittegolf

  • Geplaatst op
  • Door Anouk
  • 0
6 Tips voor wandelen tijdens een hittegolf

Als wandelaar kun je af en toe flink last hebben van de weersomstandigheden. Je wandeling kan door regen, sneeuw of hitte net even anders gaan dan je gewend bent. In de zomer is het heerlijk om naar buiten te gaan. De zon schijnt en je kunt heerlijk in korte broek en t-shirt wandelen. De Nederlandse zomer kent regelmatig hittegolven. Tijdens het warme weer wil je graag naar buiten om in de zon te liggen, om een stukje te fietsen of te wandelen. Wij geven tips over hoe je kunt wandelen tijdens een hittegolf. 

1. Bekijk de weersverwachting

Ga je wandelen op een warme dag? Houd het weerbericht goed in de gaten. Zo kun je kijken welke temperatuur jou het meest aangenaam lijkt om in te wandelen. In de ochtend is het koeler dan midden op de dag. En in de loop van de avond daalt de temperatuur. Overdag is het vaak het warmst. Het is maar net wat jij een prettige temperatuur vindt om in te wandelen. Ga je in een beschut gebied wandelen of in een open gebied? Ook dat is van invloed!

 

2. Draag goede wandelkleding

Bij hoge temperaturen is het verstandig je ernaar te kleden. Draag een korte broek, een t-shirt en neem wat warmers mee als je een hele dag onderweg bent. Het materiaal van de kleding heeft impact op je wandeling. Draag goed ventilerende kleding en Onlangs schreven wij een blog met de beste wandelkleding voor in de zomer. Benieuwd naar welke wandelkleding wij aanraden? Lees hier de blog. 

 

3. Neem voldoende eten en drinken mee

Een van de belangrijkste dingen om mee te nemen tijdens je wandeling is drinken. Het is belangrijk om jezelf te hydrateren, zeker wanneer het warm is. Daarnaast is het verstandig om iets te eten mee te nemen, zeker als je een lange afstand gaat wandelen. Niets is lekkerder dan een welverdiende rust te nemen op een bankje onder het genot van een wat lekkers. Ben je nog op zoek naar een goede backpack? Neem dan een kijkje in onze rugzakken collectie.

 

4. Wandel via een Wandelapp

Als wandelaar ben je vast wel bekend met diverse wandel apps. Ze helpen je bij het vinden van leuke wandelroutes bij jou in de buurt. Met de plattegrond op je smartphone is verdwalen haast onmogelijk. Je hebt altijd de mooiste wandelroutes bij de hand en je weet precies hoe ver je bent. Met een wandel app word je goed genavigeerd, waardoor je niet bang hoeft te zijn om verkeerd te lopen. Benieuwd naar welke wandelapps wij aanraden? Lees dan hier onze blog. 

 

5. Bescherm jezelf tegen de zon

In de zomer is de UV straling van de zon het sterkst. Zorg daarom dat je goed beschermd bent tegen de zon. Je kunt dit doen door jezelf met zonnebrand in te smeren. Daarnaast is het verstandig om wandelkleding te dragen die UV bescherming bevatten. Wil je je hoofd beschermen tegen de zon? Wandel dan met een wandelpet of wandelhoed.

 

6. Neem je tijd

Wandelen tijdens warm weer kan zwaarder dan normaal. Waarschijnlijk ben je de hitte en de harde zonnestralen niet gewend. Neem daarom je tijd! Neem rust als je lichaam daarom vraagt. Drink regelmatig en neem voldoende rustpauzes tussendoor. Wandelen in de zomer is ontzettend fijn: het zonnetje dat schijnt, de heerlijke temperatuur, verkoeling zoeken bij het water. Zorg dat je jezelf goed beschermt tegen de zon en ga goed voorbereid op pad. Veel wandelplezier!

Benieuwd naar onze hele wandelcollectie? Bekijk hier de wandelcollectie voor dames en heren. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Specialist in outdoor- en wandelkleding
Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden
Achteraf betalen met AfterPay | Riverty
Gratis verzending vanaf €75,-